Pochettino a debutat la naţionala SUA cu o victorie, 2-0 cu Panama

Data:

Argentinianul Mauricio Pochettino şi-a început mandatul său de selecţioner al echipei de fotbal a Statelor Unite cu o victorie, 2-0 cu Panama, sâmbătă, la Austin (Texas), transmite AFP.

Fostul antrenor al echipelor Tottenham, Paris Saint-Germain şi Chelsea a fost numit luna trecută la cârma unei selecţionate care avea o singură victorie în ultimele sale şapte meciuri.

Sud-americanul va pregăti naţionala americană până la Cupa Mondială din 2026, pe care Statele Unite o vor organiza împreună cu Canada şi Mexic.

În meciul cu Panama, golurile au fost marcate de Yunus Musah (49), mijlocaşul echipei AC Milan, şi de Ricardo Pepi (90+4), atacantul formaţiei PSV Eindhoven.

”Este un sentiment plăcut. A fost un meci foarte, foarte dificil pentru noi”, a declarat Pochettino.

”Construim lucrurile pas cu pas. Obiectivul este 2026, însă suntem bucuroşi deoarece am fost solizi şi am făcut un joc foarte profesionist şi am fost competitivi. Însă nu este decât un prim pas şi e loc de mai bine”, a subliniat tehnicianul de 52 de ani.

Echipa SUA va avea un test mai dificil marţi, când va înfrunta naţionala Mexicului, la Guadalajara. Şi ”El Tri” a schimbat selecţionerul, Javier Aguirre începând al treilea său mandat.

AGERPRES

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

NHL – Vicecampioana Edmonton Oilers, la a treia înfrângere consecutivă

Edmonton Oilers, finalista Cupei Stanley în sezonul trecut, a suferit a treia înfrângere consecutivă în liga profesionistă nord-americană...

Pagina de web a clubului Real Madrid rămâne cea mai vizitată din lume

Pagina de internet a lui Real Madrid se menţine pentru al optulea an consecutiv cea mai vizitată din...

Mijlocaşul lui Arsenal, Declan Rice, îl susţine pe selecţionerul interimar al Angliei, Lee Carsley

Mijlocaşul lui Arsenal Londra, Declan Rice, şi-a exprimat susţinerea faţă de selecţionerul interimar al Angliei, Lee Carsley, după...

Voeller îşi doreşte ca Nagelsmann să dirijeze Germania şi după CM 2026

Rudi Voeller, directorul sportiv al Federaţiei germane de fotbal (DFB), îşi doreşte ca Julian Nagelsmann să dirijeze naţionala...