Fan înjunghiat şi poliţişti răniţi, la meciul de adio al lui Podolski

Data:

Un fan polonez a fost înjunghiat şi nouă poliţişti au fost răniţi în altercaţia dintre două grupuri de suporteri, joi, în apropierea catedralei din Koln, înaintea meciului de adio al fotbalistului german Lukas Podolski, a anunţat poliţia germană, citată de DPA.

Suporterul înjunghiat este în stare critică, potrivit poliţiei.

Un suspect a fost reţinut, au precizat poliţiştii şi procurorii, tânărul de 17 ani având sânge pe haine.

Bărbatul înjunghiat are 32 de ani şi aparţinea unui grup de suporteri polonezi, care se îndrepta spre stadion pentru meciul de adio al fostului internaţional german de origine poloneză Lukas Podolski pentru FC Koln.

Conform primelor informaţii, polonezii s-au încăierat cu un grup de tineri în zona pietonală a oraşului, din motive neclare. Din acest grup de tineri făcea parte un necunoscut l-a înjunghiat pe bărbatul de 32 de ani în stomac cu un obiect ascuţit, victima fiind transportată la spital şi operată de urgenţă.

O oră mai târziu, o altă altercaţie s-a produs în faţa catedralei din Koln, fiind implicaţi opt fani polonezi şi alte şase persoane, potrivit poliţiei. Tensiunile au escaladat la intervenţia poliţiei.

Potrivit raportului poliţiei, câteva sute de fani au aruncat cu pietre şi sticle în direcţia poliţiştilor şi a turiştilor. Nouă poliţişti au fost răniţi, dintre care doi grav.

”Folosind bastoane şi gaze lacrimogene, poliţia a reuşit să pună capăt atacurilor”, se arată în comunicatul autorităţilor. Anchetatorii studiază în prezent un material video extensiv pentru a identifica suspecţii. Poliţia a interzis un marş planificat al suporterilor spre stadion.

AGERPRES

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Prezentările candidaţilor pentru preşedinţia CIO vor avea loc la 30 ianuarie 2025

Prezentările candidaţilor pentru preşedinţia Comitetului Internaţional Olimpic vor avea loc la Lausanne, în Elveţia, la 30 ianuarie 2025,...

Novak Djokovic s-a calificat în semifinale la Shanghai (ATP)

Sârbul Novak Djokovic, locul 4 în ierarhia tenisului masculin, s-a calificat vineri în semifinalele turneului ATP Masters 1.000...

Coco Gauff şi Arina Sabalenka, adversare în semifinale la Wuhan (WTA)

Jucătoarea americană Coco Gauff, locul 4 în ierarhia tenisului feminin, o va avea adversară pe belarusa Arina Sabalenka,...

Danny Green, campion al NBA cu trei echipe diferite, se retrage

Baschetbalistul american Danny Green (37 ani), unul dintre cei patru jucători din istoria NBA care au câştigat titluri...