MotoGP: Producătorii de motociclete vor folosi motoarele din 2025 şi pentru sezonul 2026

Data:

Producătorii de motociclete vor trebui să folosească motoarele din 2025 şi în sezonul 2026 pentru că MotoGP va face trecerea de la capacitatea cilindrică de 1.000 cmc la 850 cmc începând cu sezonul 2027, a anunţat joi Comisia Grand Prix, citată de Reuters.

În ce priveşte specificaţiile motoarelor păstrate pentru anul 2026, vor fi făcute excepţii doar pentru chestiuni de siguranţă şi de fiabilitate.

”Comisia Grand Prix a aprobat propunerea pentru a controla costurile şi pentru a păstra un nivel competitiv pe cât posibil înainte ca MotoGP să facă trecerea la noile motociclete în 2027”, a transmis într-o declaraţie Comisia.

”Oricărui producător care nu urmăreşte creşterea performanţei îi este permis să obţină rectificări pentru siguranţă sau fiabilitate, sau pentru indisponibilitatea dovedită a componentelor”, a transmis asociaţia.

MotoGP a anunţat în luna mai că producătorii vor reduce capacităţile motoarelor la 850 cmc în anul 2027 pentru a face sportul mai sigur şi mai sustenabil, reducând în acelaşi timp numărul maxim de motoare permis pentru fiecare motociclist.

AGERPRES

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Danny Green, campion al NBA cu trei echipe diferite, se retrage

Baschetbalistul american Danny Green (37 ani), unul dintre cei patru jucători din istoria NBA care au câştigat titluri...

Erling Haaland a devenit golgheterul all-time al Norvegiei

Atacantul Erling Haaland a devenit golgheterul all-time al naţionalei de fotbal a Norvegiei, cu 34 de goluri, după...

NBA plănuieşte să organizeze din nou meciuri în China

Adam Silver, comisarul ligii profesioniste nord-americane de baschet (NBA), nu exclude organizarea de noi meciuri în China, pentru...

TAS a respins pretenţiile Barcelonei pentru transferul lui Malcom la Zenit Sankt Petersburg

Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) a dat dreptate clubului Zenit Sankt Petersburg şi a respins apelul clubului FC...