Fostul selecţioner al Angliei, Gareth Southgate, nu ia în calcul să antreneze cel puţin un an

Data:

Fostul selecţioner al naţionalei de fotbal al Angliei, Gareth Southgate, a declarat, joi, că nu va reveni să antreneze pentru cel puţin un an şi e puţin probabil să preia o altă echipă naţională, conform Reuters.

Managerul de 54 de ani a părăsit banca tehnică a Angliei în iulie după cea de-a doua finală consecutivă pierdută de naţionala Albionului la Campionatul European, punând capăt unei perioade de opt ani la cârma primei reprezentative engleze.

”Câteodată când te afli într-o poziţie mare nu realizezi importanţa ei până când nu ai pierdut-o”, a declarat acesta cu prilejul Adunării Generale a Asociaţiei Cluburilor Europene. ”Este unul dintre acele locuri de muncă unde fiecare are o opinie”, a mai spus Southgate.

”Mă bucur de viaţa mea şi nu este nicio grabă. Timp de 11 ani m-am dedicat pe deplin federaţiei naţionale. Nu voi antrena cel puţin în anul următor. Sunt sigur de acest lucru. Când părăseşti o poziţie importantă trebuie să dai timp corpului tău, minţii tale”, a explicat fostul selecţioner al Angliei.

Anglia încă se află în căutarea unui selecţioner pentru înlocuirea lui Southgate, interimar în funcţie fiind Lee Carsley.

Southgate a menţionat că este puţin probabil să preia altă echipă naţională şi ar prelua banca tehnică a unui club doar în anumite condiţii.

Fostul selecţioner a fost asociat cu o posibilă mutare pe Old Trafford, drept potenţial succesor al antrenorului Erik ten Hag la cârma echipei Manchester United, precum şi în rolul de observator tehnic la UEFA.

”Revenirea la un club de fotbal? Depinde ce fel de rol este acesta”, a mai spus Southgate, adăugând: ”Am fost norocos să lucrez cu jucători fantastici. Trebuie să ai entuziasm şi pasiune să te duci la muncă în fiecare zi. Este puţin probabil să fie altă federaţie naţională. Anglia a fost din inimă”.

Gareth Southgate a condus Anglia până în semifinalele Cupei Mondiale din 2018 şi până în sferturile de finală la ediţia din anul 2022, precum şi în finalele EURO 2020 şi EURO 2024, fiind cele mai bune rezultate ale sale.

AGERPRES

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Sabalenka, în sferturi de finală la Wuhan

Jucătoarea belarusă de tenis Arina Sabalenka (2 WTA, principală favorită) s-a calificat joi în sferturile de finală ale...

Alcaraz, eliminat în sferturi, la Shanghai

Jucătorul spaniol de tenis Carlos Alcaraz (2 ATP, favorit nr. 3) a fost eliminat surprinzător joi, în sferturile...

Cristiano Ronaldo doboară recorduri pe YouTube

Canalul legendarului fotbalist portughez Cristiano Ronaldo, actualul jucător al echipei saudite Al-Nassr, UR Cristiano, a doborât mai multe...

Cristiano Ronaldo i-a adus un omagiu lui Rafael Nadal, după anunţul retragerii acestuia

Fotbalistul Cristiano Ronaldo, de cinci ori câştigător al Balonului de Aur, a subliniat, la anunţul retragerii lui Rafael...