FIFA a sancţionat Ecuadorul din cauza sloganurilor homofobe ale fanilor

Data:

Federaţia internaţională de fotbal (FIFA) a sancţionat Federaţia ecuadoriană de fotbal (FEF) cu o amendă de 20.000 de franci elveţieni din cauza sloganurilor homofobe proferate de fanii său în partidele din preliminariile sud-americane ale Cupei Mondiale din 2026, transmite EFE.

Pe lângă amendă, FIFA a dispus închiderea a 15% din capacitatea stadionului la viitoarea partidă de pe teren propriu, ceea ce înseamnă pierderea a peste 6.200 de bilete la meciul cu Paraguay.

Sancţiunea a fost impusă pentru scandările făcute în timpul ultimului meci de acasă al Ecuadorului, în care a învins Peru cu 1-0.

”Comportamentul discriminatoriu al suporterilor”, aşa cum îl descrie FIFA, a fost denunţat de inspectorii prezenţi pe stadion, dar a fost taxat la finalul meciului şi de Renato Tapia, mijlocaş şi căpitan al echipei peruane.

”Cred că ceea ce fac ei este de foarte prost gust”, a spus Tapia într-o conferinţă de presă, deşi a recunoscut că aceste scandări provin de la o parte a fanilor locali, care nu îi reprezintă pe toţi.

Preşedintele FEF, Francisco Egas, a recunoscut într-un interviu acordat canalului ESPN că aceste scandări sunt ”un obicei prost” care există pe stadioanele din Ecuador şi a anunţat că FEF va desfăşura campanii pentru a împiedica repetarea lor.

AGERPRES

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Fostul selecţioner al Angliei, Gareth Southgate, nu ia în calcul să antreneze cel puţin un an

Fostul selecţioner al naţionalei de fotbal al Angliei, Gareth Southgate, a declarat, joi, că nu va reveni să...

Sabalenka, în sferturi de finală la Wuhan

Jucătoarea belarusă de tenis Arina Sabalenka (2 WTA, principală favorită) s-a calificat joi în sferturile de finală ale...

Alcaraz, eliminat în sferturi, la Shanghai

Jucătorul spaniol de tenis Carlos Alcaraz (2 ATP, favorit nr. 3) a fost eliminat surprinzător joi, în sferturile...

Cristiano Ronaldo doboară recorduri pe YouTube

Canalul legendarului fotbalist portughez Cristiano Ronaldo, actualul jucător al echipei saudite Al-Nassr, UR Cristiano, a doborât mai multe...