FC Rapid a primit avizul FIFA pentru legitimarea lui Aaron Boupendza

Data:

Echipa de fotbal Rapid Bucureşti a anunţat, joi, pe pagina oficială de Facebook, că a primit acceptul din partea FIFA pentru legitimarea atacantului gabonez Aaron Boupendza.

„Veste excelentă. În această dimineaţă, am primit de la FIFA decizia favorabilă privind legitimarea lui Aaron Boupendza!”, au anunţat reprezentanţii echipei bucureştene.

Atacantul gabonez Aaron Boupendza (28 ani), golgheterul sezonului 2020/21 al Superligii de fotbal a Turciei, a semnat, la mijlocul lunii septembrie, un contract valabil timp de două sezoane, până în vara anului 2026, din postura de jucător liber, însă nu a putut fi legitimat până în prezent la Rapid din cauza unui litigiu cu echipa egipteană El Zamalek.

Boupendza şi-a început cariera în ţara natală, la Mounana, formaţie de la care a venit în Europa, în 2016, atunci când a semnat cu Bordeaux. De aici, a fost împrumutat în patru rânduri, la Pau FC, Gazelec Ajaccio, Tours şi Feirense. Pentru Pau a marcat 15 goluri, fiind golgheterul ligii a treia franceze.

În 2020, Boupendza a fost transferat definitiv la Hatayspor, acolo unde a marcat 22 de goluri în primul sezon, devenit cel mai bun marcator al Superligii turce. A marcat de patru ori într-un meci cu Antalyaspor, câştigat cu 6-0 de nou-promovata Hatayspor, dar a reuşit şi o „dublă” contra lui Beşiktaş (2-2).

După un singur sezon în Turcia, gabonezul a fost achiziţionat de Al Arabi, din Qatar, acolo unde a stat un an, fiind ulterior achiziţionat de Al Shabab, din prima ligă saudită. Aici, a fost antrenat de Marius Şumudică, reuşind o evoluţie foarte bună, cu 11 goluri marcate în 17 meciuri.

În 2023, FC Cincinnati a plătit 6,5 milioane de euro pentru atacantul din Gabon, acesta punctând de 8 ori în 28 de partide din Major League Soccer. În această vară, Boupendza a rămas liber de contract, despărţindu-se de formaţia americană, pe care a lăsat-o pe locul secund în Conferinţa de Est.

Pentru naţionala Gabonului, Aaron Boupendza a jucat în 35 de meciuri, marcând de 8 ori.

AGERPRES

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Fostul selecţioner al Angliei, Gareth Southgate, nu ia în calcul să antreneze cel puţin un an

Fostul selecţioner al naţionalei de fotbal al Angliei, Gareth Southgate, a declarat, joi, că nu va reveni să...

Sabalenka, în sferturi de finală la Wuhan

Jucătoarea belarusă de tenis Arina Sabalenka (2 WTA, principală favorită) s-a calificat joi în sferturile de finală ale...

Alcaraz, eliminat în sferturi, la Shanghai

Jucătorul spaniol de tenis Carlos Alcaraz (2 ATP, favorit nr. 3) a fost eliminat surprinzător joi, în sferturile...

Cristiano Ronaldo doboară recorduri pe YouTube

Canalul legendarului fotbalist portughez Cristiano Ronaldo, actualul jucător al echipei saudite Al-Nassr, UR Cristiano, a doborât mai multe...