Francezul Richard Gasquet a anunţat că îşi va încheia cariera în 2025, după turneul de la Roland Garros

Data:

Tenismanul francez Richard Gasquet, în vârstă de 38 de ani, se va retrage din activitate după turneul de la Roland Garros, care va avea loc în perioada mai-iunie 2025, a anunţat jucătorul, într-un interviu publicat în ediţia de joi a cotidianului ”L’Equipe”, transmite AFP.

”Vă anunţ că mă voi opri la Roland Garros (25 mai – 8 iunie 2025), anul viitor. Cred că este cel mai bun moment pentru mine să fac acest lucru. Este cel mai potrivit turneu pentru a face asta. este magnific, să am şansa, fiind francez, că pot să mă retrag în astfel de loc incredibil”, a explicat Gasquet.

”Voi avea aproape 39 de ani, o vârstă înaintată, nu mi-am imaginat niciodată să joc atâta atunci când mi-am început cariera”, a adăugat francezul, care va pune capăt unei cariere de 23 de ani, trecând la profesionism în 2002, la doar 15 ani.

Acest geniu al rachetei s-a aflat pe prima pagină din Tennis Magazine la doar 9 ani şi a făcut senzaţie câştigând primul său meci în circuitul ATP la Monte Carlo la doar 15 ani, contra argentinianului Franco Squillari.

Richard Gasquet a câştigat 16 turnee ATP, ultimul la Auckland (Noua Zeelandă) în ianuarie 2023. Cea mai bună clasare a sa în ierarhia mondială a fost locul 7, atins în 2007.

Ca şi ceilalţi trei ”muschetari” ai tenisului francez (Gael Monfils, încă în activitate, Gilles Simon şi Jo-Wilfried Tsonga, ambii retraşi), Gasquet nu a reuşit să câştige un titlu de Mare Şlem. El a atins trei semifinale de Grand Slam, la Wimbledon în 2007, când a fost eliminat de Roger Federer, şi la US Open în 2013, învins de Rafael Nadal, iar apoi din nou la Wimbledon în 2015, învins de Novak Djokovic.

AGERPRES

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Fostul selecţioner al Angliei, Gareth Southgate, nu ia în calcul să antreneze cel puţin un an

Fostul selecţioner al naţionalei de fotbal al Angliei, Gareth Southgate, a declarat, joi, că nu va reveni să...

Sabalenka, în sferturi de finală la Wuhan

Jucătoarea belarusă de tenis Arina Sabalenka (2 WTA, principală favorită) s-a calificat joi în sferturile de finală ale...

Alcaraz, eliminat în sferturi, la Shanghai

Jucătorul spaniol de tenis Carlos Alcaraz (2 ATP, favorit nr. 3) a fost eliminat surprinzător joi, în sferturile...

Cristiano Ronaldo doboară recorduri pe YouTube

Canalul legendarului fotbalist portughez Cristiano Ronaldo, actualul jucător al echipei saudite Al-Nassr, UR Cristiano, a doborât mai multe...