Messi, pregătit să joace pentru Argentina în meciul cu Venezuela

Data:

Căpitanul naţionalei de fotbal a Argentinei, Lionel Messi, este pregătit să joace din primul minut în meciul cu Venezuela, din preliminariile Cupei Mondiale 2026, dar mijlocaşul Alexis Mac Allister este incert, a declarat selecţionerul Lionel Scaloni, citat de Reuters.

Messi (37 ani) s-a recuperat după o accidentare suferită la glezna dreaptă în finala turneului Copa America, pe care Argentina l-a câştigat în iulie, în Statele Unite, contra Columbiei. Messi, care joacă în Major League Soccer la Inter Miami, a ratat partidele cu Chile şi Columbia, din septembrie.

”Messi este bine. El a jucat mai multe meciuri pentru echipa de club în ultimele săptămâni. Leo se antrenează cu echipa şi este pregătit să joace contra Venezuelei, care va fi un adversar puternic”, a spus Scaloni după antrenamentul de marţi.

Mac Allister a fost înlocuit la pauza meciului pe care echipa sa, Liverpool, l-a câştigat cu 1-0 cu Crystal Palace, în Premier League, în weekend.

”El (Mac Allister) s-a pregătit separat. Vom vedea dacă va fi apt pentru primul meci. Până acum nu s-a putut antrena cu restul lotului şi vom decide joi dacă va fi în lot sau pe bancă ori dacă va juca”, a precizat Scaloni, subliniind că trebuie să aibă grijă de mijlocaşul lui Liverpool, care a jucat multe meciuri. De asemenea, selecţionerul şi-a exprimat speranţa că nu se vor mai accidenta şi alţi jucători.

Argentina, care va juca joi contra Venezuelei, pe Stadionul Monumental din Maturin, se pregăteşte la centrul clubului Inter Miami, în Florida, iar Scaloni a declarat că jucătorii săi sunt îngrijoraţi de uraganul Milton. Acesta, încadrat ca furtună de gradul cinci, se îndreaptă spre Florida, iar acest lucru a dus ambuteiaje masive şi criză de carburant, după ce autorităţile au cerut unui milion de persoane să evacueze zona înainte ca Milton să lovească zona Tampa Bay.

”Ne antrenăm, lucrăm calm, adevărul este că locul de pregătire este perfect, muncim bine, dar există această problemă legată de securitate. Meciul este important, dar siguranţa este mult mai importantă. Aşa că atunci când vorbim de vânturi, uragane, care sunt aproape, cu aeroporturi închise, fie că vrei sau nu, te îngrijorează”, a transmis Lionel Scaloni.

”Suntem îngrijoraţi şi aşteptăm să vedem dacă vom putea pleca mâine (miercuri, n. red.). Nu avem certitudini, dar din acest punct de vedere suntem îngrijoraţi”, a concluzionat Scaloni.

AGERPRES

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Djokovic, calificare facilă în sferturi de finală la Shanghai (ATP)

Sârbul Novak Djokovic, numărul patru în ierarhia tenisului masculin, a trecut miercuri de rusul Roman Safiulin, locul 61...

Primoz Roglic a renunţat la Turul Lombardiei şi a pus capăt sezonului

Ciclistul sloven Primoz Roglic (Red Bull-Bora) a renunţat să participe la Turul Lombardiei şi a pus capăt sezonului,...

Sabalenka, în optimi la Wuhan (WTA)

Jucătoarea belarusă de tenis Arina Sabalenka (2 WTA, principală favorită) s-a calificat miercuri în optimile de finală ale...

Liverpool nu mai poate conta pe portarul Alisson circa şase săptămâni

FC Liverpool, liderul primei ligi engleze de fotbal, a suferit o grea lovitură după ce portarul Alisson Becker...