Corona Braşov s-a calificat dramatic în turul al treilea al Ligii Campionilor

Data:

CSM Corona Braşov s-a calificat dramatic în turul al treilea al Ligii Campionilor la volei masculin, marţi seara, deşi a fost învinsă pe teren propriu de echipa elveţiană Volley Schoenenwerd, cu scorul de 3-2 (25-21, 25-23, 15-25, 36-38, 15-11), în manşa secundă din turul al doilea.

După 3-1 în meciul din Ţara Cantoanelor, campioana României avea nevoie de două seturi pentru a merge mai departe, dar lucrurile nu au mers prea bine în Sala Sporturilor ”Dumitru Popescu-Colibaşi”.

Volley Schoenenwerd a câştigat primele două seturi şi a condus şi în al treilea cu 14-7. A urmat o revenire formidabilă a echipei antrenate de Laurenţiu Lică, iar egalitatea s-a restabilit la 18-18. Corona a avut 23-21, iar apoi a ratat cinci mingi consecutive de set şi calificare, după care a fost nevoită să salveze trei mingi de 0-3. Braşovenii au ratat alte cinci mingi de calificare, meciul căpătând accente de paroxism, dar Corona a reuşit în cele din urmă să fructifice a 11-a minge, cu un epic 38-36.

Tiebreak-ul a fost unul fără importanţă, oaspeţii având la un moment dat 11-7, după care au fost egalaţi, 11-11. O tresărire de orgoliu a făcut să obţine ultimele patru puncte ale setului şi victoria (15-11).

Belgianul Ewoud Gommans, cu 27 de puncte, a fost MVP-ul formaţiei de sub Tâmpa, Augusto Colito a contribuit cu 16 puncte, iar Ştefan Lupu cu 14 puncte.

De la oaspeţi s-au remarcat Mahela Indeewara Bandara Jayalath Arachchige (21), Ryan Coenen (15), Alexander Lengweiler (15), Cyril Kolb (10).

În turul al treilea, Corona o va înfrunta pe câştigătoarea dintre Olympiakos Pireu şi Guaguas Las Palmas. Olympiakos s-a impus în primul meci cu 3-0, returul fiind programat pe 10 octombrie în Las Palmas.
AGERPRES

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Djokovic, calificare facilă în sferturi de finală la Shanghai (ATP)

Sârbul Novak Djokovic, numărul patru în ierarhia tenisului masculin, a trecut miercuri de rusul Roman Safiulin, locul 61...

Primoz Roglic a renunţat la Turul Lombardiei şi a pus capăt sezonului

Ciclistul sloven Primoz Roglic (Red Bull-Bora) a renunţat să participe la Turul Lombardiei şi a pus capăt sezonului,...

Sabalenka, în optimi la Wuhan (WTA)

Jucătoarea belarusă de tenis Arina Sabalenka (2 WTA, principală favorită) s-a calificat miercuri în optimile de finală ale...

Liverpool nu mai poate conta pe portarul Alisson circa şase săptămâni

FC Liverpool, liderul primei ligi engleze de fotbal, a suferit o grea lovitură după ce portarul Alisson Becker...