Baschet feminin: Minnesota Lynx, adversara echipei New York Liberty în finala WNBA

Data:

Minnesota Lynx s-a alăturat echipei New York Liberty, la care joacă internaţionala americană de origine română Sabrina Ionescu, în finala ligii profesioniste de baschet feminin (WNBA), după ce a câştigat cu 3-2 la general semifinala cu Connecticut Sun, transmite AFP.

Lynx s-a impus cu 88-77, marţi, la Minneapolis, în al cincilea şi ultimul meci al seriei.

Cele mai bune de la Minnesota Lynx în acest meci au fost Napheesa Collier (27 puncte), campioană olimpică la Paris, în această vară, şi Courtney Williams (24 puncte).

Minnesota Lynx vizează primul său titlu din 2017, care al fi al cincilea pentru franciză de la crearea WNBA în 1996, un record.

De partea cealaltă, New York Liberty speră să câştige primul său trofeu, după cinci finale pierdute, între care şi anul trecut, în faţa formaţiei Las Vegas Aces, pe care acum a eliminat-o în semifinale cu 3-1.

Finala se va juca după sistemul cel mai bun din cinci partide, prima fiind programată joi, la New York.

Liberty, cea mai bună echipă din sezonul regulat, este considerată favorită în finală. De asemenea, Sabrina Ionescu şi Breanna Stewart sunt cotate cu cele mai mari şanse la câştigarea titlului de MVP al finalei. În sezonul regulat, cele două echipe s-au întâlnit de patru ori, trei victorii revenind formaţiei din Minnesota, inclusiv în finala Commissioner’s Cup.

AGERPRES

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Djokovic, calificare facilă în sferturi de finală la Shanghai (ATP)

Sârbul Novak Djokovic, numărul patru în ierarhia tenisului masculin, a trecut miercuri de rusul Roman Safiulin, locul 61...

Primoz Roglic a renunţat la Turul Lombardiei şi a pus capăt sezonului

Ciclistul sloven Primoz Roglic (Red Bull-Bora) a renunţat să participe la Turul Lombardiei şi a pus capăt sezonului,...

Sabalenka, în optimi la Wuhan (WTA)

Jucătoarea belarusă de tenis Arina Sabalenka (2 WTA, principală favorită) s-a calificat miercuri în optimile de finală ale...

Liverpool nu mai poate conta pe portarul Alisson circa şase săptămâni

FC Liverpool, liderul primei ligi engleze de fotbal, a suferit o grea lovitură după ce portarul Alisson Becker...