Florinel Coman – Suntem foarte motivaţi să ajungem la Mondiale

Data:

Atacantul Florinel Coman a afirmat, marţi, că „tricolorii” şi-au stabilit ca obiectiv obţinerea a două victorii în partidele cu Cipru şi Lituania, în Liga Naţiunilor, fiind foarte motivaţi să ajungă la Cupa Mondială de fotbal din 2026.

„Eu cred că ar trebui să ne propunem să câştigăm şase puncte în următoarele două meciuri, mai ales după cum au decurs meciurile pe care le-am disputat până acum. Eu cred că suntem favoriţi. Trebuie să muncim şi să credem în noi că putem scoate şase puncte. Suntem foarte motivaţi să ajungem la Mondiale, mai ales după acel EURO. Ne-am fixat obiectivul, am vorbit între noi că ar fi frumos să prindem şi o calificare la Mondiale. Obiectivul meu este să fiu sănătos şi să mă pregătesc cât mai bine, pentru că drumul acesta către Mondiale este primul la care mă gândesc. Să fii cu naţionala la un Mondial cred că este ceva de vis şi oricine şi-ar dori acest lucru”, a spus Coman într-un interviu difuzat de FRF.

Fostul jucător al echipei FCSB spune că s-a acomodat în Qatar, la noua sa echipă, Al-Gharafa: „M-am acomodat în Qatar, sunt bine. Acum am venit să mă văd cu colegii de la naţională pentru că îmi era dor de ei. Am colegi de treabă în Qatar, m-au primit cu braţele deschise. Cu colegii de la naţională am ţinut legătura, vorbim tot timpul, acum suntem fericiţi că suntem aici la naţională”.

Echipa naţională de fotbal a României va juca, în Grupa C2 a Ligii Naţiunilor, cu Cipru pe 12 octombrie (ora 21:45), pe AEK Arena din Larnaca, iar pe 15 octombrie (ora 21:45) cu Lituania, pe stadionul Dariaus ir Gireno din Kaunas.

În primele meciuri din această campanie, România a învins Kosovo în deplasare (3-0) şi Lituania la Bucureşti (3-1).

Liga Naţiunilor 2024/25 va avea efect direct şi asupra preliminariilor europene pentru Cupa Mondială din 2026. Cele mai bune patru câştigătoare de grupe din Liga Naţiunilor, exceptând echipele care au încheiat pe primele două locuri în grupele din preliminarii, vor participa la meciurile de baraj pentru CM 2026, alături de toate cele 12 echipe de pe locul secund din preliminariile clasice. Astfel, vor rezulta patru play-off-uri, fiecare cu câte patru echipe, ce se vor disputa în sistem semifinale-finală, urmând a se stabili ultimele patru naţionale europene participante la Cupa Mondială din Statele Unite ale Americii, Mexic şi Canada.

AGERPRES

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Atacantul Lorenzo Lucca (Udinese), convocat la naţionala Italiei

Atacantul Lorenzo Lucca, jucătorul echipei Udinese, a fost chemat pentru prima dată la naţionala Italiei pentru meciurile din...

Djokovic, în optimi la turneul Masters 1.000 de la Shanghai (ATP)

Jucătorul sârb de tenis Novak Djokovic (4 ATP, favorit nr. 4) s-a calificat marţi în optimile de finală...

Monica Niculescu şi Cristina Bucşa, calificate în optimile probei de dublu la Wuhan (WTA)

Perechea româno-spaniolă Monica Niculescu/Cristina Bucşa s-a calificat, marţi, în optimile de finală ale probei de dublu din cadrul...

Robert Lewandowski, implicat alături de Olga Tokarczuk în dezvoltarea unui studio de jocuri video

Scriitoarea Olga Tokarczuk, câştigătoarea Premiului Nobel, şi fotbalistul Robert Lewandowski, două dintre cele mai influente personalităţi din Polonia,...