Mbappe, criticat că nu joacă pentru Franţa în Liga Naţiunilor

Data:

Kylian Mbappe, căpitanul echipei de fotbal a Franţei, a devenit ţinta criticilor în ţara sa, după ce a renunţat să joace meciurile cu Israel şi Belgia din Liga Naţiunilor, pentru a fi disponibil la Real Madrid, scrie Reuters.

Atacantul francez a suferit o leziune musculară luna trecută, dar a revenit pe teren miercurea trecută în meciul din Liga Campionilor, în care Real Madrid a pierdut la Lille (0-1).

Selecţionerul Didier Deschamps nu l-a convocat pe Mbappe în lotul anunţat joia trecută, argumentând că atacantul nu este pregătit şi a jucat prea puţin.

Mbappe a fost titular în meciul de sâmbătă cu Villarreal (2-0), fiind înlocuit în minutul 71.

”Fie eşti accidentat şi nu joci la echipa de club şi atunci nu eşti convocat la echipa naţională”, a declarat luni fostul internaţional francez Maxime Bossis pentru cotidianul sportiv francez L’Equipe. ”Dar atunci când ieşi de pe bancă în Liga Campionilor şi începi un meci de campionat, lucrurile sunt neclare. Este un jucător special. Am trăit asta cu Michel Platini, când îl doream cu noi chiar dacă era accidentat”, a mai spus Bossis.

Situaţia lui Mbappe este mai complicată pentru că fostul jucător de la Paris St Germain este căpitanul naţionalei Hexagonului după ce i-a fost înmânată banderola, fiind preferat lui Antoine Griezmann, care săptămâna trecută şi-a anunţat retragerea din fotbalul internaţional.

Angajamentul lui Griezmann faţă de Les Bleus nu a fost niciodată pus la îndoială, deoarece atacantul lui Atletico Madrid a jucat un record de 84 de meciuri consecutive pentru ţara sa între 2017 şi 2024.

”Ca şi căpitan (Mbappe) trebuie să fie un exemplu pentru fani, iar el nu a fost”, a declarat, pentru L’Equipe, Fabien Bonnet, purtătorul de cuvânt al principalului grup de suporteri din Franţa, Irresistibles Francais. ”Ceea ce se vede este că adevăratul căpitan, Antoine Griezmann, a plecat”, a adăugat Bonnet.

Franţa, aflată pe locul doi în Grupa A din Liga Naţiunilor, înfruntă joi Israelul la Budapesta, iar luni va juca la Bruxelles cu Belgia.

AGERPRES

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Japoneza Naomi Osaka s-a retras din turneul WTA de la Tokyo

Jucătoarea japoneză de tenis Naomi Osaka, cvadruplă câştigătoare de Grand Slam, s-a retras din turneul WTA 500 de...

Daniel Pancu (U21) – Trebuie să învăţăm multe din înfrângerea cu Finlanda

Selecţionerul echipei naţionale de tineret a României, Daniel Pancu, spune că jucătorii săi trebuie să înveţe multe din...

Ten Hag insistă că are încrederea lui Manchester United într-un proiect pe termen lung

Antrenorul echipei engleze de fotbal Manchester United, olandezul Erik ten Hag, a reiterat, după remiza cu Aston Villa...

FC Barcelona speră să revină pe Camp Nou ‘până la finalul anului’

Echipa spaniolă de fotbal FC Barcelona speră să poate juca din nou pe legendarul său stadion Camp Nou,...