Noul format al Cupei Mondiale a Cluburilor va accidenta jucătorii’ (Toni Kroos)

Data:

Fostul internaţional german Toni Kroos a criticat noua versiune a Cupei Mondiale a Cluburilor pe fondul presiunii care va fi pusă pe fotbalişti la cluburile de top din lume, scrie DPA.

La un moment dat, jucătorii vor fi ‘pur şi simplu accidentaţi’, a spus Kroos într-un nou episod al podcastului ”Einfach mal Luppen”, pe care îl găzduieşte alături de fratele său Felix.

Toni Kroos a adăugat faptul că atât Cupa Mondială al Cluburilor, cât şi Cupa Mondială din 2026 vor fi de un nivel slab.

În noul format, Cupa Mondială a Cluburilor va avea loc anul viitor la între 15 iunie şi 13 iulie, în Statele Unite, cu 32 de echipe participante, printre acestea aflându-se şi formaţiile germane Bayern Munchen şi Borussia Dortmund.

Trofeul va fi cu siguranţă ”mai greu de câştigat în viitor, dar nu mai valoros decât înainte”, a mai spus Toni Kroos, care a adăugat că nu va urmări turneul.

Din perspectiva numeroaselor competiţii care se desfăşoară, la un moment dat, jucătorii şi fanii ”ajung să se sature”. Actualul sezon, care are deja mai multe meciuri de Champions League şi Europa League datorită noului format, este deja o ”nebunie” şi calendarul este ”iresponsabil”.

”La un moment dat trebuie să te trezeşti şi să te gândeşti puţin la jucători şi mai puţin la bani”, a mai adăugat Kroos, care a pus capăt carierei sale profesionale în această vară după EURO 2024.

Noul format al Cupei Mondiale a Cluburilor a fost amplu criticat. Până în prezent, nu au fost confirmate înţelegeri privind drepturile în nicio parte de pe glob în ce priveşte turneul, sponsorii, locurile de antrenament sau de disputare a meciurilor.

AGERPRES

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Tricou special pentru jucătorii lui Bayer Leverkusen, la 120 de ani de la înfiinţarea clubului

Jucătorii echipei Bayer Leverkusen, campioana en-titre a Germaniei, vor evolua în această sâmbătă, în etapa a şasea a...

Sabalenka, învinsă de Muchova în sferturi la Beijing (WTA)

Jucătoarea belarusă de tenis Arina Sabalenka, numărul doi mondial, a fost învinsă de Karolina Muchova cu 7-6 (7/5),...

De Bruyne a cerut să nu joace în meciurile Belgiei din Liga Naţiunilor

Kevin De Bruyne, căpitanul echipei de fotbal a Belgiei, accidentat, a cerut să nu fie convocat la meciurile...

Pogacar îşi etalează tricoul de campion mondial în clasica Giro dell’Emilia

Ciclistul Tadej Pogacar va purta pentru prima oară tricoul de campion mondial (curcubeu), sâmbătă, în Giro dell'Emilia, prima...