FIFA va analiza dacă suspendă Israelul din competiţiile internaţionale

Data:

Consiliul FIFA va stabili joi dacă va lua o decizie privind suspendarea Israelului din competiţiile internaţionale de fotbal, potrivit DPA.

Propunerea de suspendare a Federaţiei israeliene a fost avansată de Asociaţia de Fotbal Palestiniană (PFA) în luna aprilie şi a fost pusă în discuţie la Congresul FIFA din luna mai.

PFA a făcut trimitere la încălcări ale regulilor organismului de conducere al fotbalului internaţional. Federaţia din Israel a respins acuzaţiile formulate în propunerea PFA.

Propunerea iniţială a PFA a venit pe fondul bombardamentului asupra teritoriului palestinian al Fâşiei Gaza de către Israel. Decizia Consiliului FIFA de joi survine într-un moment când fără îndoială situaţia din Orientul Mijlociu a escaladat şi mai mult cu implicarea de acum în conflict a Iranului.

Preşedintele FIFA, Gianni Infantino, a declarat la congresul din luna mai că o evaluare legală independentă asupra propunerii PFA trebuie luată, Consiliul FIFA reexaminând evaluarea în iulie. Perioada pentru a lua o decizie a fost extinsă suplimentar în iulie, iar apoi în 31 august FIFA a menţionat că a primit evaluarea, iar o decizie va fi luată la întâlnirea Consiliului din luna octombrie. Reuniunea forului de conducere al FIFA este programată să se desfăşoare joi cu începere de la 11:00 GMT (14:00, la Bucureşti).

La Congresul FIFA din luna mai, preşedintele PFA, Jibril Rajoub, a explicat: ”Cât de mult mai trebuie să îndure familia fotbalului din Palestina pentru ca FIFA să acţioneze cu aceeaşi seriozitate şi urgenţă aşa cum a procedat şi în alte cazuri?”.

”Apreciază FIFA faptul că unele războaie sunt mai importante decât altele, iar unele victime sunt mai importante decât altele?”, a adăugat preşedintele PFA.

”Vă cer să staţi de partea corectă a istoriei. Suferinţa a milioane de oameni, inclusiv a mii de fotbalişti, merită mai mult. Dacă nu acum, atunci când?”, a mai spus Jibril Rajoub.

Omologul său israelian, Moshe Zuares, a precizat cu acelaşi prilej că vieţile israelienilor ”au devenit un iad” de la atacurile militanţilor Hamas din 7 octombrie anul trecut.

”Este nedrept că şi în aceste circumstanţe ne regăsim luptând pentru drepturile noastre fundamentale să fim parte a meciului”, a mai spus Moshe Zuares, subliniind: ”Ne confruntăm cu o încercare ostilă şi cinică politic a asociaţiei palestiniene de a răni fotbalul israelian”.

”Nimic nu ne poate face mai mândri decât să ghidăm, cândva în viitor, când atmosfera va fi propice, o echipă israeliană într-un meci amical împotriva palestinienilor”, conform lui Zuares. ”Acest lucru va contribui cu adevărat la un viitor mai bun pentru ambele popoare”, a conchis preşedintele federaţiei israeliene Moshe Zuares.

AGERPRES

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Fanii lui Beşiktaş, interzişi la meciul de la Lyon din Europa League

Suporterii echipei turce de fotbal Beşiktaş au primit interdicţie de a intra pe stadionul formaţiei Olympique Lyon, la...

Nagelsmann a apelat la un debutant în lotul Germaniei pentru meciurile din Liga Naţiunilor

Selecţionerul echipei de fotbal a Germaniei, Julian Nagelsmann, l-a convocat în premieră pe atacantul Tim Kleindienst (Borussia Moenchengladbach)...

Badosa şi Gauff vor fi adversare în semifinale la Beijing (WTA)

Jucătoarea spaniolă de tenis Paula Badosa va fi adversara americancei Cori Gauff în semifinalele turneului WTA 1.000 de...

Gheorghe Hagi (Farul Constanţa) – După dezamăgirea de la Buzău, sperăm să arătăm bine cu Dinamo

Antrenorul echipei Farul Constanţa, Gheorghe Hagi, a afirmat, joi, într-o conferinţă de presă, că, după dezamăgirea pricinuită de...