Guardiola, amuzat de compararea sa cu genialul arhitect Gaudi

Data:

Antrenorul echipei Manchester City, Pep Guardiola, a fost surprins de compararea sa cu genialul arhitect catalan Antoni Gaudi, de către antrenorul lui Slovan Bratislava, înainte de meciul din Slovacia, dar complimentul nu îl distrage de la planul său de a obţine prima victorie în acest sezon al Ligii Campionilor la fotbal, scrie DPA.

Antrenorul lui Slovan Bratislava, Vladimir Weiss senior, a făcut o paralelă între opera renumitului arhitect catalan – creatorul faimoasei catedrale Sagrada Familia – şi antrenorul Pep Guardiola înaintea jocului de marţi.

”L-aş compara pe Pep cu Antoni Gaudi. El a construit ceva şi este un geniu. Aşa cum Gaudi a avut ideea lui despre o catedrală, el a realizat ceea ce şi-a dorit. A selectat jucători care se potrivesc cu filosofia lui”, a spus Weiss în conferinţa de presă din ajunul meciului.

Guardiola, care a cucerit două trofee cu FC Barcelona şi unul cu City în Liga Campionilor, a fost surprins de analogie.

”Nici un pahar de vin pentru colegul meu”?, a glumit Guardiola. ”Am apreciat asta mult, dar Gaudi a fost poate cel mai mare din Catalonia.”

Guardiola a insistat că acest compliment nu-l va distrage de la obiectivul lui, deoarece City caută prima victorie în campania actuală a Ligii Campionilor, după remiza cu Inter Milano de acum două săptămâni.

”Vreau să spun ceva sincer – cu acest început al conferinţei de presă (se pare ca) vom juca un joc amical mâine. Sunt puţin îngrijorat de asta în ceea ce priveşte întrebările despre Gaudi şi aşa ceva. Este o competiţie! Cu acest nou format, nu ştii exact cum te descurci şi de câte puncte ai nevoie. În final, este vorba de o competiţie. Să jucăm bine, să îmbunătăţim lucrurile rele, asta îmi place cel mai mult în procesul meu”, a spus Guardiola.

City a deplasat un lot de 19 jucători la Bratislava, fără Kevin De Bruyne, accidentat la meciul cu Inter.

Antrenorul catalan a indicat că belgianul ar putea reveni la meciul de campionat cu Fulham sau după fereastra internaţională.

AGERPRES

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Alcaraz, în finala de la Beijing (ATP)

Jucătorul spaniol de tenis Carlos Alcaraz (3 ATP, favorit nr. 2) s-a calificat marţi în finala turneului ATP...

Americanca Jessica Pegula, a doua favorită, eliminată în optimi la Beijing (WTA)

Jucătoarea americană de tenis Jessica Pegula (3 WTA, favorită nr. 2) a fost eliminată marţi, în optimile de...

Max Ibrahimovic, fiul cel mare a lui Zlatan Ibrahimovic, convocat la naţionala Under18 a Suediei

Maximilian Ibrahimovic, fiul cel mare al fostului fotbalist Zlatan Ibrahimovic, a fost convocat marţi pentru prima dată la...

Gabriela Ruse s-a calificat în optimi la Hong Kong (WTA)

Jucătoarea română de tenis Gabriela Ruse s-a calificat în optimile de finală ale turneului WTA 125 de la...