Burleanu spune că Mircea Lucescu şi-a amânat operaţia la şold pentru a nu afecta activitatea naţionalei

Data:

Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a declarat, luni, la finalul şedinţei Comitetului Executiv, că selecţionerul Mircea Lucescu trebuia să se opereze de coxartroză la şoldul drept în august, dar a amânat-o pentru finalul lunii octombrie pentru a nu afecta activitatea echipei naţionale a României.

„Ştiam de acest lucru (n.r. – că se va opera în octombrie), am discutat de multe ori pentru că şi noi ne-am implicat în această situaţie medicală. Iar domnul Lucescu a luat în calcul cel mai bun moment pentru această operaţie pentru a nu fi afectată activitatea echipei naţionale. Aşadar este un sacrificiu pe care l-a făcut în avantajul echipei naţionale a României. În mod normal ar fi trebuit să se opereze la finalul lunii august, ceea ce ar fi pus în dificultate acţiunile naţionalei din luna septembrie. Noi suntem la curent şi încercăm să sprijinim cât putem”, a spus preşedintele.

În ceea ce priveşte Liga Naţiunilor, Burleanu a menţionat că obiectivul României este o clasare care să îi asigure locul în urna a doua la tragerea la sorţi a preliminariilor Cupei Mondiale din 2026.

„Cu Cipru şi Lituania sunt două meciuri dificile pentru noi, mai ales că le jucăm în deplasare. Obiectivul nostru principal este ca rezultatele din Liga Naţiunilor să ne asigure locul în urna a doua la tragerea la sorţi a preliminariilor Cupei Mondiale. Apoi, ne dorim să câştigăm grupa în Liga Naţiunilor, iar al treilea obiectiv este de a folosi aceste meciuri pentru a pregăti campania de calificare la Cupa Mondială. Mă refer la definitivarea lotului, la relaţiile de joc, dar şi abordarea tactică pe care stafful tehnic trebuie să o pregătească pentru calificarea la Mondial”, a afirmat el.

Burleanu s-a arătat îngrijorat de situaţia lui Ianis Hagi de la Glasgow Rangers, acolo unde jucătorul român a fost trimis la echipa a doua a clubului pentru că nu a acceptat propunerea conducerii de diminuare a salariului.

„Ianis este un jucător cu un talent extraordinar, e un jucător pe care ne-am putut baza în momente cheie la nivelul echipei naţionale. Îmi amintesc de meciurile cu Israel, cu Slovacia sau cu Lituania, în care Ianis a făcut diferenţa. Ne îngrijorează situaţia lui de la Rangers. Totodată suntem sigur că Ianis Hagi este un jucător atât de talentat încât singurul lucru de care ar avea nevoie este un mediu optim pentru a-şi pune în valoare talentul. Sperăm că acest lucru va fi posibil la Rangers, iar dacă nu, să sperăm că vom asista la un transfer atunci când acest lucru va fi posibil”, a precizat preşedintele.

În opinia lui Burleanu, Umit Akdag, component al naţionalei U21, va face la un moment dat pasul către prima reprezentativă a României. Fundaşul cu părinţi turci s-a născut în România unde a trăit până la 11 ani. El deţine cetăţenia română, dar şi pe cea turcă şi are dreptul să aleagă pentru care primă reprezentativă să joace.

„Umit Akdag (Toulouse FC) este un jucător de bază al echipei naţionale Under-21 a României, selecţionerul Daniel Pancu chiar l-a vizitat în aceste zile. Aşa că nu credem că poate fi vreun risc. Umit Akdag îşi doreşte să evolueze în continuare pentru naţionala de tineret, iar când va fi pregătit ne dorim ca el să facă pasul la prima reprezentativă a României”, a explicat preşedintele FRF.

AGERPRES

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Max Ibrahimovic, fiul cel mare a lui Zlatan Ibrahimovic, convocat la naţionala Under18 a Suediei

Maximilian Ibrahimovic, fiul cel mare al fostului fotbalist Zlatan Ibrahimovic, a fost convocat marţi pentru prima dată la...

Gabriela Ruse s-a calificat în optimi la Hong Kong (WTA)

Jucătoarea română de tenis Gabriela Ruse s-a calificat în optimile de finală ale turneului WTA 125 de la...

NBA: ‘Bucurie pură’, descrie LeBron James antrenamentele cu fiul său Bronny

Starul LeBron James a descris drept ''bucurie pură'' antrenamentele pe care le face alături de fiul său Bronny,...

Klopp, distins cu cea mai importantă decoraţie a Germaniei

Antrenorul Juergen Klopp, care a scris istorie cu echipa engleză de fotbal Liverpool, a fost distins marţi cu...