Selecţionerul Deschamps: Griezmann a fost şi va rămâne un monument al fotbalului francez

Data:

Selecţionerul naţionalei de fotbal a Franţei, Didier Deschamps, i-a adus un omagiu mijlocaşului ofensiv Antoine Griezmann (Atletico Madrid), după ce acesta şi-a anunţat luni retragerea de la echipa naţională, scrie L’Equipe.

”După o lungă şi completă reflecţie, Antoine a decis să pună capăt carierei sale internaţionale minunate. Am avut recent o discuţie lungă despre acest subiect. De la debutul său în echipa Franţei, acum zece ani, el şi cu mine am menţinut o relaţie de încredere şi foarte sinceră. Nu este niciodată uşor să tragi o linie la echipa Franţei, mai ales când a reprezentat-o atât de bine, atât de bine întruchipat. Este nevoie de curaj, luciditate şi onestitate, care nu au lipsit în analiza lui Antoine. Este meritul lui. Antoine a fost şi va rămâne un monument al fotbalului francez, unul dintre cei mai mari jucători din istoria sa”, a selecţionerul care dirijează ”Les Bleus” din 2012.

Griezmann a debutat la naţionala Hexagonului în martie 2014 sub bagheta lui Didier Deschamps.

”Grizi” (33 ani), campion mondial în 2018, vicecampion mondial în 2022 şi vicecampion european în 2016, a adunat 137 de selecţii şi a marcat 44 de goluri la echipa naţională.

”Implicarea lui în rezultatele pe care le-am obţinut în ultimul deceniu este imensă”, a mai spus Deschamps. ”Condus în orice moment de un spirit colectiv şi de un altruism rar în rândul jucătorilor ofensivi, Antoine a adus mereu onoare fotbalului şi tricoului albastru. Nu a înşelat niciodată. Evident, cu mare emoţie constat retragerea sa internaţională. S-a spus adesea că Antoine este preferatul meu. Într-adevăr, stabilisem o relaţie foarte puternică, care va rămâne intactă. Din suflet, mulţumesc pentru tot, Grizou al meu”, a mai transmis Deschamps.

Fotbalistul Antoine Griezmann, de la Atletico Madrid, şi-a anunţat, luni, retragerea din echipa naţională a Franţei, cu care a câştigat titlul mondial în 2018, transmite AFP.

Vicecăpitanul ”Les Bleus” a făcut anunţul pe contul său de pe platforma X (fostă Twitter), cu ”inima plină de amintiri”.

AGERPRES

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Atacantul brazilian Neymar a reluat antrenamentele colective la clubul său, Al-Hilal

Atacantul brazilian Neymar şi-a anunţat revenirea la antrenamentele colective cu clubul saudit Al-Hilal, după aproape un an de...

Jannick Sinner, în semifinale la Beijing (ATP)

Jucătorul italian de tenis Jannick Sinner, liderul ATP, principal favorit, s-a calificat luni în semifinalele turneului ATP 500...

„Respect şi înţeleg” decizia lui Griezmann, de a se retrage de la naţionala Franţei, spune căpitanul Mbappe

Căpitanul naţionalei de fotbal a Franţei, Kylian Mbappe, 'respectă şi înţelege' decizia lui Antoine Griezmann, 'un jucător de...

PSG e o echipă ‘excepţională’, pe care Luis Enrique a ‘transformat-o’, a declarat Arteta

Paris Saint-Germain, transformată de Luis Enrique, este o ''echipă excepţională'', care ''domină toate fazele jocului'', a declarat, luni,...