F1: Trei persoane puse sub acuzaţie în cazul de şantaj al lui Michael Schumacher

Data:

Procurorii germani au pus sub acuzaţie trei bărbaţi în cazul de şantaj al fostului pilot german de Formula 1 Michael Schumacher, transmite DPA.

Schumacher, de şapte ori campion mondial, nu a mai fost văzut în public de când a suferit o leziune cerebrală gravă într-un accident de schi într-o vacanţă de familie în Alpii francezi, în decembrie 2013. Familia lui Schumacher menţine o intimitate strictă cu privire la starea sa, accesul fiind limitat doar la cei apropiaţi lui.

Un fost angajat din staff-ul de securitate al familiei lui Schumacher ar fi făcut înregistrări private pentru şantaj, în timp ce un alt bărbat şi fiul său sunt acuzaţi de efectuarea tentativei de şantaj, potrivit parchetului din oraşul Wuppertal, în vestul Germaniei.

Potrivit procurorilor, presupuşii autori au sunat de mai multe ori familia Schumacher cerând suma de 15 milioane de euro. Ei au ameninţat că vor posta date private sensibile pe internet dacă banii nu sunt plătiţi.

Materialul folosit pentru şantaj ar fi fost obţinut de un bărbat care lucrase ca furnizor de servicii de securitate pentru familia Schumacher în trecut şi a fost, de asemenea, responsabil pentru digitalizarea fotografiilor private.

Autorităţile au confiscat un număr mare de alte probe posibile, precum hard disk-uri, stick-uri USB şi telefoane mobile în timpul arestării fostului angajat.

Poliţia germană a demarat ancheta în acest caz după ce a primit un pont de la autorităţile elveţiene. Potrivit anchetatorilor, investigaţia a arătat în cele din urmă clar că presupuşii şantajişti operau din Wuppertal.

Nu este prima dată când familia lui Schumacher este supusă unei presupuse tentative de şantaj. În 2017, un tribunal din sudul Germaniei a condamnat un tânăr de 25 de ani pentru încercarea de a o şantaja pe soţia lui Schumacher, Corinna, în schimbul sumei de 900.000 euro.

Acel bărbat, care ameninţase siguranţa copiilor familiei Schumacher, a fost prins pentru că a inclus informaţii despre contul său bancar într-un email către Corinna Schumacher. El a primit o pedeapsă cu suspendare de 21 de luni.

AGERPRES

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Elias Charalambous (FCSB) – După nume suntem favoriţi, dar şansele sunt egale cu RFS

Antrenorul echipei FCSB, Elias Charalambous, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că în meciul cu RFS din...

Dennis Man, cel mai bun atacant din Serie A, pe baza notelor primite

Dennis Man, internaţionalul român al echipei Parma, este cel mai bun atacant din Serie A după cinci etape,...

Kylian Mbappe s-a accidentat la coapsa stângă, a anunţat Real Madrid

Atacantul francez Kylian Mbappe, care a cerut să fie înlocuit în finalul meciului de marţi din La Liga...

Viorel Moldovan (Rapid) – Suntem într-o grupă rezonabilă în Cupa României

Preşedintele clubului Rapid Bucureşti, Viorel Moldovan, a afirmat, miercuri, că echipa pregătită de Marius Şumudică a picat într-o...