Francezul Raphael Varane şi-a anunţat retragerea, la 31 de ani

Data:

Fundaşul internaţional francez Raphael Varane, campion mondial cu Les Bleus în 2018, şi-a anunţat retragerea sportivă, la vârsta de 31 de ani, informează AFP.

„În cariera mea am acceptat multe provocări şi m-am ridicat de numeroase ori. Aproape totul trebuia să fie imposibil. Emoţii incredibile, momente speciale şi amintiri care vor dura toată viaţa. Reflectând la aceste momente, îmi anunţ retragerea din jocul pe care toţi îl iubim atât de mult, cu o mândrie imensă şi un sentiment de realizare”, a scris Varane pe contul său de Instagram.

Format la Racing Club Lens, Raphael Varane a fost recrutat în 2011 de Real Madrid, club alături de care a cucerit patru Ligi ale Campionilor şi trei titluri de campion al Spaniei, între alte trofee, în zece ani petrecuţi pe Santiago Bernabeu.

În 2021, el a plecat în Anglia, la Manchester United, echipă de care s-a despărţit în această vară, după ce a câştigat Cupa Angliei, ultimul dintre cele 19 trofee din palmaresul său la nivel de club.

Confruntat deseori cu probleme medicale, francezul a încercat să-şi continue cariera, semnând cu echipa Como, nou promovată în Serie A, dar a suferit o accidentare gravă la genunchi, la primul său meci pentru italieni. În aceste condiţii, Varane a decis să agaţe ghetele în cui, urmând să rămână la Como, dar într-un alt rol.

Raphael Varane a îmbrăcat de 95 de ori tricoul selecţionatei Franţei, cu care a câştigat Cupa Mondială în 2018 şi Liga Naţiunilor în 2021, disputând totodată finala Mondialul 2022 din Qatar.

AGERPRES

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Elias Charalambous (FCSB) – După nume suntem favoriţi, dar şansele sunt egale cu RFS

Antrenorul echipei FCSB, Elias Charalambous, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că în meciul cu RFS din...

Dennis Man, cel mai bun atacant din Serie A, pe baza notelor primite

Dennis Man, internaţionalul român al echipei Parma, este cel mai bun atacant din Serie A după cinci etape,...

Kylian Mbappe s-a accidentat la coapsa stângă, a anunţat Real Madrid

Atacantul francez Kylian Mbappe, care a cerut să fie înlocuit în finalul meciului de marţi din La Liga...

F1: Trei persoane puse sub acuzaţie în cazul de şantaj al lui Michael Schumacher

Procurorii germani au pus sub acuzaţie trei bărbaţi în cazul de şantaj al fostului pilot german de Formula...