F1: Will Courtenay, noul director sportiv al echipei McLaren

Data:

Will Courtenay a fost numit director sportiv al echipei McLaren de Formula 1, după ce a activat 20 de ani la Red Bull, unde ocupa până acum postul de director de strategie în cursă, a anunţat scuderia britanică, citată de EFE.

”Răspunzând direct lui Randeep Singh, directorul de curse, Courtenay va contribui la creşterea operaţiunilor sportive ale echipei, în timp ce aceasta îşi continuă căutarea succesului în Campionatul Mondial de Formula 1 FIA”, se mai arată în comunicatul echipei McLaren.

După părerea lui McLaren, Courtenay ”va aduce mai multă profunzime operaţiunii sportive a echipei şi va ajuta la creşterea performanţei în cadrul echipei în timpul curselor.”

Andrea Stella, directorul echipei McLaren de Formula 1, a fost încântat de venirea lui Courtenay: ”Experienţa, profesionalismul şi pasiunea lui pentru sportul cu motor îl fac candidatul ideal pentru a conduce funcţia noastră sportivă din F1. Acum intrăm într-o fază cheie în călătoria noastră ca echipă şi suntem încrezători că el va fi o mare încorporare la echipa noastră puternică de conducere, în timp ce ne străduim să continuăm să luptăm pentru victorii şi campionate”.

McLaren ocupă locul primul loc în clasamentul constructorilor în acest sezon, după 18 curse, cu 516 puncte, devansând echipele Red Bull şi Ferrari. Piloţii echipei britanice, Lando Norris şi Oscar Piastri ocupă locurile doi respectiv patru în clasamentul piloţilor.
AGERPRES

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

River Plate, prima calificată în semifinalele competiţiei Copa Libertadores

Echipa argentiniană River Plate este prima echipă calificată în semifinalele actualei ediţii a competiţiei Copa Libertadores la fotbal,...

FC Barcelona i-a făcut o ofertă portarului polonez Wojciech Szczesny

Echipa spaniolă de fotbal FC Barcelona, care are nevoie urgentă de un nou portar după accidentarea gravă a...

Alcaraz şi-a reiterat la Beijing criticile contra calendarului încărcat din ATP

Tenismanul Carlos Alcaraz, nr. 3 mondial, a reluat la Beijing, unde este cap de serie 2 al turneului...

Francezul Raphael Varane şi-a anunţat retragerea, la 31 de ani

Fundaşul internaţional francez Raphael Varane, campion mondial cu Les Bleus în 2018, şi-a anunţat retragerea sportivă, la vârsta...