Clubul Everton a ajuns la un acord pentru a fi cumpărat de grupul american Friedkin

Data:

Clubul englez de fotbal Everton, din Premier League, a anunţat luni că a ajuns la un acord pentru a fi cumpărat de grupul american Friedkin, la două luni după o primă încercare nereuşită, informează Reuters.

„Blue Heaven Holdings”, compania omului de afaceri iraniano-britanic Farhad Moshiri, care deţine 94% din acţiunile lui Everton, „şi grupul Friedkin confirmă că au ajuns la un acord cu privire la condiţiile vânzării”, a declarat clubul.

„Suntem bucuroşi că am ajuns la un acord pentru a deveni proprietarii acestui club emblematic”, a comentat un purtător de cuvânt al grupului Friedkin, care deţine deja clubul AS Roma, din Serie A, şi echipa AS Cannes din divizia a patra a campionatului Franţei.

„Aşteptăm cu nerăbdare să aducem stabilitate clubului şi să împărtăşim viziunea noastră pentru viitorul său, inclusiv finalizarea noului stadion al lui Everton la Bramley-Moore Dock”, care va înlocui Goodison Park, a adăugat el.

Tranzacţia trebuie validată de mai multe organizaţii, printre care Premier League, Federaţia engleză de fotbal şi Financial Conduct Authority (FCA), autoritatea britanică a pieţelor, pentru a fi finalizată.

Grupul, condus de miliardarul american Dan Friedkin, intrase într-o perioadă de exclusivitate pentru a negocia o posibilă achiziţie în luna iunie, înainte ca Everton să anunţe în iulie că nu va fi încheiat niciun acord între părţi.

Americanul John Textor, care deţine 45% din acţiunile lui Crystal Palace, un alt club din Premier League, şi-a manifestat atunci interesul, explicând că vrea să cumpere acţiunile lui Farhad Moshiri în nume propriu.

„Mai este de lucru pentru finalizarea tranzacţiei”, i-a răspuns atunci clubul Everton lui Textor, temperând ardoarea acestuia.

Everton este pe ultimul loc în Premier League, la egalitate Wolverhampton, cu un singur punct după cinci etape.

AGERPRES

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Gabriela Ruse s-a calificat pe tabloul principal la Beijing (WTA)

Jucătoarea română de tenis Gabriela Ruse a reuşit să acceadă pe tabloul principal de simplu al turneului WTA...

Iniţiativă legislativă pentru ca Agenţia Naţională pentru Sport să primească 2% din taxa de licenţiere a caselor de pariuri

Preşedintele Comisiei pentru tineret şi sport din Senat, Bogdan Matei, i-a promis preşedintei Agenţiei Naţionale pentru Sport, Elisabeta...

Rugby: Neozeelandezul Jordie Barrett, indisponibil pentru meciul cu Australia

Internaţionalul neozeelandez Jordie Barrett, accidentat la un genunchi, a declarat forfait pentru meciul cu Australia, programat sâmbătă în...

Zverev, numărul 2 mondial, s-a retras de la turneul ATP de la Beijing

Tenismanul german Alexander Zverev, numărul 2 mondial, şi-a anunţat retragerea de la Openul Chinei de la Beijing, care...