Fernando Diniz, fostul selecţioner al Braziliei, a semnat cu echipa Cruzeiro

Data:

Fernando Diniz, fostul selecţioner al Braziliei şi câştigător al competiţiei Copa Libertadores cu Fuminense în 2023, a semnat un angajament cu echipa Cruzeiro Belo Horizonte, informează AFP.

La trei luni după concedierea sa de către clubul Fluminense, Diniz a fost recrutat de Cruzeiro, urmând să conducă antrenamentele noii sale echipe începând de marţi, a precizat gruparea din Belo Horizonte într-un comunicat.

În cel de-al doilea semestru al anului trecut, Fernando Diniz a antrenat în paralel selecţionata Braziliei şi formaţia Fluminense. Însă experienţa sa alături de Selecao s-a încheiat rapid, în luna ianuarie 2024, după trei înfrângeri consecutive în preliminariile Cupei Mondiale 2026, în octombrie şi noiembrie.

Cu Fluminense, Diniz a câştigat Copa Libertadores, echivalentul Ligii Campionilor europeni, în luna noiembrie 2023, dar şi-a pierdut postul în iunie, când echipa se afla pe ultimul loc în campionatul brazilian.

Fernando Diniz l-a înlocuit la Cruzeiro pe Fernando Seabra, demis după meciul nul cu formaţia Guiaba (0-0), penultima clasată, şi doar trei victorii obţinute în ultimele zece meciuri din liga braziliană.

Cruzeiro este calificată însă în sferturile de finală din Copa Sudamericana, a doua competiţie intercluburi de pe continent, iar în meciul tur a învins cu 2-0 în deplasare formaţia paraguayană Libertad. Returul va avea loc joi, pe stadionul Mineirao din Belo Horizonte.

AGERPRES

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Gabriela Ruse s-a calificat pe tabloul principal la Beijing (WTA)

Jucătoarea română de tenis Gabriela Ruse a reuşit să acceadă pe tabloul principal de simplu al turneului WTA...

Iniţiativă legislativă pentru ca Agenţia Naţională pentru Sport să primească 2% din taxa de licenţiere a caselor de pariuri

Preşedintele Comisiei pentru tineret şi sport din Senat, Bogdan Matei, i-a promis preşedintei Agenţiei Naţionale pentru Sport, Elisabeta...

Rugby: Neozeelandezul Jordie Barrett, indisponibil pentru meciul cu Australia

Internaţionalul neozeelandez Jordie Barrett, accidentat la un genunchi, a declarat forfait pentru meciul cu Australia, programat sâmbătă în...

Zverev, numărul 2 mondial, s-a retras de la turneul ATP de la Beijing

Tenismanul german Alexander Zverev, numărul 2 mondial, şi-a anunţat retragerea de la Openul Chinei de la Beijing, care...