Haaland a marcat al 100-lea său gol în tricoul lui City

Data:

Atacantul norvegian Erling Haaland a ajuns la borna de 100 de goluri marcate în tricoul lui Manchester City, duminică în meciul cu Arsenal (2-2) din Premier League, scrie BBC.

Haaland a marcat primul gol al campioanei Angliei în minutul 9, atingând cota de 100 goluri în 105 meciuri disputate pentru Manchester City, adică o medie de un gol la fiecare 85 de minute.

În primele cinci meciuri ale noului sezon din Premier League, Haaland a ajuns deja la 10 goluri, egalând recordul stabilit de Pongo Waring (Aston Villa) în 1930.

Starul norvegian de 24 ani şi-a trecut în cont al 235-lea gol din cariera lui, marcate pentru Molde, RB Salzburg, Borussia Dortmund şi Man City. La naţionala scandinavă, el a strâns 32 de reuşite.

Cele 100 de goluri ale lui Haaland au fost marcate în Premier League (73), Liga Campionilor (18), Cupa Angliei (8) şi Cupa Ligii engleze (1). 73 au fost reuşite cu piciorul stâng, 14 cu dreptul, 12 cu capul şi unul cu spatele. 18 goluri au fost marcate din penalty şi şase din afara careului mare.

La 24 de ani şi 63 zile, Haaland a înscris al 235-lea său gol în 271 de meciuri, în timp ce starul Cristiano Ronaldo reuşea la aceeaşi vârstă 117 goluri în 313 meciuri pentru Sporting Lisabona şi Manchester United. Legendarul Lionel Messi îşi trecea în cont la aceeaşi etate 184 de goluri în 274 de partide pentru Barcelona.

AGERPRES

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Marin Cilic şi Zhang Zhizhen vor juca finala turneului de la Hangzhou (ATP)

Veteranul croat Marin Cilic s-a calificat luni în prima sa finală în circuitul principal al tenisului masculin după...

Personalităţi sportive şi reprezentanţi ai corpului diplomatic, la conferinţa „Diplomaţia Sportivă”

Mai multe personalităţi din lumea sportului, precum Elisabeta Lipă, Mihai Covaliu, Octavian Morariu sau Nadia Comăneci, precum şi...

Emma Răducanu a declarat forfait pentru turneul de la Beijing din cauza unei accidentări

Jucătoarea britanică de tenis Emma Răducanu, campioana din 2021 de la US Open, a anunţat luni că că...

Fundaşul Ferland Mendy şi-a prelungit contractul cu Real Madrid (oficial)

Fundaşul stânga francez Ferland Mendy şi-a prelungit contractul cu echipa de fotbal Real Madrid, a anunţat luni antrenorul...