Graham Arnold a demisionat din postul de selecţioner al Australiei

Data:

Graham Arnold a demisionat din postul de selecţioner al Australiei după o serie de rezultate negative, a anunţat vineri Federaţia australiană de fotbal, citată de AFP.

„După o analiză atentă, cred că este timpul să aducem sânge proaspăt la conducerea echipei”, a declarat Arnold, care s-a aflat la cârma Socceroos din august 2018, citat în comunicatul difuzat de forul de la antipozi.

Decizia antrenorului în vârstă de 61 de ani vine după eşecul suferit pe teren propriu de australieni în faţa Bahrainului (0-1), pe 5 septembrie, urmat de o remiză fără goluri în Indonezia (0-0), pe 10 septembrie, în turul al treilea al preliminariilor asiatice pentru Cupa Mondială din 2026. Australia ocupă în prezent locul al cincilea (penultimul) în clasamentul Grupei C, după două etape.

Rezultate mult sub standardele unei echipe pe care Arnold a condus-o până în optimile de finală la Cupa Mondială 2022, unde elevii săi au fost eliminaţi de Argentina, viitoarea campioană mondială.

Înainte de a fi numit selecţioner cu normă întreagă în august 2017, Arnold a mai activat anterior ca antrenor interimar la naţionala australiană, in 2006 şi 2007.

„Plecarea lui Graham Arnold marchează sfârşitul unei ere pentru fotbalul australian. Sub conducerea lui Grama, am atins etape semnificative care au ridicat Australia pe scena mondială”, a reacţionat James Johnson, preşedintele Federaţiei australiene de fotbal.

Australia urmează să primească vizita Chinei pe 10 octombrie, înainte de a se deplasa în Japonia, pe 15 octombrie, în următoarele două etape din preliminariile World Cup 2026.

Primele două clasate în cele trei grupe asiatice obţin biletele pentru Mondialul care va avea loc în Statele Unite, Canada şi Mexic, în timp ce ocupantele locurilor 3 şi 4 vor participa la un tur suplimentar de calificare.

AGERPRES

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Iga Swiatek s-a retras de la Openul Chinei din motive personale

Jucătoarea poloneză de tenis Iga Swiatek, numărul unu mondial, a anunţat vineri că s-a retras din motive personale...

Elias Charalambous (FCSB) – Trebuie să începem să câştigăm punctele necesare pentru play-off

Antrenorul echipei FCSB, Elias Charalambous, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă prilejuită de partida cu Petrolul Ploieşti,...

F1: Charles Leclerc, cel mai rapid în prima sesiune de antrenamente libere din Singapore

Pilotul monegasc Charles Leclerc (Ferrari) a dominat prima sesiune de antrenamente libere din cadrul Marelui Premiu de Formula...

Fanii echipei AS Roma pregătesc un protest împotriva demiterii antrenorului Daniele De Rossi

Suporterii echipei italiene de fotbal AS Roma au anunţat că vor organiza un protest împotriva deciziei de concediere...