Elina Svitolina pune capăt sezonului după ce s-a operat la piciorul drept

Data:

Jucătoarea ucraineană de tenis Elina Svitolina a anunţat că pune capăt acestui sezon după ce a fost supusă unei intervenţii chirurgicale la piciorul drept, pentru a rezolva o accidentare de lungă durată, informează Reuters.

Svitolina, căsătorită cu tenismanul francez Gael Monfils, a revenit în circuit anul trecut, după ce a adus pe lume primul ei copil şi a reuşit să atingă semifinalele la Wimbledon, dar a afirmat că s-a confruntat pe tot parcursul sezonului 2024 cu problema medicală respectivă.

„Din păcate, sezonul meu 2024 este acum în cărţile de istorie, deoarece am suferit astăzi (miercuri) o intervenţie chirurgicală la picior, pentru a corecta o problemă de lungă durată pe care am încercat să o rezolv de-a lungul acestui an”, a scris Svitolina pe Instagram, alături de o fotografie a sa făcută pe patul de spital.

„A devenit mai greu de gestionat şi m-a afectat din ce în ce mai mult, nu doar în ceea priveşte tenisul şi antrenamentele, ci şi în viaţa mea de zi cu zi”, a adăugat ucraineanca.

Svitolina, în vârstă de 30 de ani, s-a oprit în turul al treilea la US Open, unde a fost învinsă de Coco Gauff, acesta fiind ultimul său meci din acest an. Ea a anunţat că intenţionează să revină pe teren în 2025.

„Sunt încântată de oportunitatea de a mă concentra pe recuperarea mea şi de a reveni şi mai puternică decât înainte”, a subliniat jucătoarea ucraineană.
AGERPRES

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Spectacol grandios şi meci de gală cu Vitesse Arnhem la sărbătoarea centenarului clubului Petrolul Ploieşti

Clubul de fotbal Petrolul Ploieşti pregăteşte un spectacol grandios pentru data de 12 octombrie dedicat centenarului clubului fanion...

Cupa Laver este „un eveniment unic şi foarte special”, a spus Alcaraz

Cupa Laver este "un eveniment unic şi foarte special", a declarat tenismanul spaniol Carlos Alcaraz, care face parte...

Anderlecht Bruxelles l-a demis pe antrenorul Brian Riemer

Anderlecht Bruxelles, cel mai titrat club din fotbalul belgian, a anunţat joi dimineaţă că a pus capăt capăt...

JO 2024: Cinci cazuri pozitive şi 39% din sportivi testaţi antidoping la Paris

Aproape 39% dintre sportivi au fost testaţi antidoping la Jocurile Olimpice de la Paris, iar până acum au...