Croatul Ivan Juric este noul antrenor al echipei AS Roma

Data:

Croatul Ivan Juric este noul antrenor al echipei AS Roma, a indicat miercuri clubul din Serie A, care l-a demis în cursul dimineţii pe tehnicianul italian Daniele De Rossi.

„AS Roma anunţă că Ivan Juric este noul responsabil tehnic al primei echipe, până pe 30 iunie 2025”, a scris gruparea din capitala Italiei într-un comunicat.

Juric, născut în 1975, fost jucător la echipe din Croaţia, Spania şi Italia, şi-a început parcursul de antrenor în fotbalul juvenil, apoi a fost secundul lui Gian Piero Gasperini, a menţionat AS Roma.

Juric a debutat în Serie A în sezonul 2016-2017 la Genoa, după ce obţinuse, în stagiunea precedentă, prima promovare în elită din istoria lui Crotone. Din 2019 până în 2021, croatul a fost antrenorul lui Hellas Verona, cu care a reuşit doi ani la rând salvarea de la retrogradare şi unde le-a permis mai multor jucători să se afirme. Din 2021 până în acest an a pregătit-o pe Torino FC, fiind pe locul doi pe lista antrenorilor cu cele mai multe meciuri pe banca acestei echipe în ultimii 20 de ani.

AS Roma l-a concediat miercuri pe Daniele De Rossi, fost fotbalist legendar al echipei, după doar patru meciuri de la debutul noii ediţii din Serie A, din cauza rezultatelor nesatisfăcătoare.

De Rossi a preluat-o pe AS Roma în luna ianuarie, după demiterea portughezului Jose Mourinho. La doar câteva luni de la sosirea sa, conducerea clubului i-a prelungit contractul până la 30 iunie 2027.

De la debutul acestui sezon, AS Roma a acumulat doar trei puncte în primele patru meciuri de campionat, ceea ce a condus la decizia de demitere a fostului mijlocaş, la care nimeni nu se aştepta.

AGERPRES

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Spectacol grandios şi meci de gală cu Vitesse Arnhem la sărbătoarea centenarului clubului Petrolul Ploieşti

Clubul de fotbal Petrolul Ploieşti pregăteşte un spectacol grandios pentru data de 12 octombrie dedicat centenarului clubului fanion...

Cupa Laver este „un eveniment unic şi foarte special”, a spus Alcaraz

Cupa Laver este "un eveniment unic şi foarte special", a declarat tenismanul spaniol Carlos Alcaraz, care face parte...

Anderlecht Bruxelles l-a demis pe antrenorul Brian Riemer

Anderlecht Bruxelles, cel mai titrat club din fotbalul belgian, a anunţat joi dimineaţă că a pus capăt capăt...

JO 2024: Cinci cazuri pozitive şi 39% din sportivi testaţi antidoping la Paris

Aproape 39% dintre sportivi au fost testaţi antidoping la Jocurile Olimpice de la Paris, iar până acum au...