”Mă simt pregătit pentru această experienţă” la Udinese, a spus Răzvan Sava

Data:

”Mă simt pregătit pentru această experienţă” la Udinese, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, portarul român Răzvan Sava, care s-a transferat în urmă cu aproape o lună de la CFR Cluj la gruparea aflată pe primul loc în Serie A, după patru etape, informează TuttoMercatoWeb.

„Cu siguranţă vin cu ambiţia de a da tot ce am mai bun pentru echipă, mă simt pregătit pentru această experienţă”, a afirmat Răzvan Sava, care nu a apucat să debuteze la Udinese. „Vreau să încep să mă obişnuiesc cu Serie A şi să mă familiarizez imediat cu acest campionat, aşa că am ales să vin aici”, a adăugat fotbalistul român.

Sava, născut la Timişoara, pe 21 iunie 2002, a mai evoluat în carieră la echipele de juniori ale cluburilor Pro Sesto, Juventus, Pescara, Lecce şi Torino.

Întrebat care sunt caracteristicile sale, Sava a răspuns: „Mă simt puternic la toate elementele fundamentale, chiar şi în jocul meu de picior, dar apoi antrenorii cu portarii vor spune la ce sunt bun şi ce trebuie să fac mai bine.”

„(…) nu am un model anume, am studiat mulţi jucători, precum Courtois şi Oblak”, a dezvăluit Sava.

Întrebat dacă a vorbit cu vreunul dintre românii care au trecut prin Italia, cum ar fi Ionuţ Radu, el a spus: „Nu, nu am vorbit cu nimeni, dar îl cunosc pe Radu, ştiu că este un portar valoros şi m-am uitat şi la experienţa lui în Italia.”

Sava a comentat prima lui experienţă în Italia: „Cu siguranţă, suferi dacă nu joci. Chiar şi atunci am început să joc după câţiva ani, învăţând şi crescând din ce în ce mai mult.”

El s-a referit şi la ceilalţi portari ai lui Udinese: „Mă înţeleg bine cu ei, avem o relaţie bună, cu siguranţă Okoye mă ajută foarte mult pentru că joacă, dar vorbesc mult şi cu Padelli care mă ajută arătându-mi multe videoclipuri ale meciurilor, asta cu siguranţă mă face să mă simt acasă.”

Venit în Gruia în ianuarie 2022, Răzvan Sava a devenit, în doar doi ani, unul dintre cei mai importanţi tineri fotbalişti din Superligă. Integralist în sezonul precedent, Sava a bifat în total 59 de meciuri în tricoul echipei clujene, fiind convocat la naţionala Under-21, dar şi la cea de seniori, unde nu a apucat încă să debuteze.

AGERPRES

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Spectacol grandios şi meci de gală cu Vitesse Arnhem la sărbătoarea centenarului clubului Petrolul Ploieşti

Clubul de fotbal Petrolul Ploieşti pregăteşte un spectacol grandios pentru data de 12 octombrie dedicat centenarului clubului fanion...

Cupa Laver este „un eveniment unic şi foarte special”, a spus Alcaraz

Cupa Laver este "un eveniment unic şi foarte special", a declarat tenismanul spaniol Carlos Alcaraz, care face parte...

Anderlecht Bruxelles l-a demis pe antrenorul Brian Riemer

Anderlecht Bruxelles, cel mai titrat club din fotbalul belgian, a anunţat joi dimineaţă că a pus capăt capăt...

JO 2024: Cinci cazuri pozitive şi 39% din sportivi testaţi antidoping la Paris

Aproape 39% dintre sportivi au fost testaţi antidoping la Jocurile Olimpice de la Paris, iar până acum au...