Răzvan Oaidă a semnat pentru Universitatea Cluj

Data:

Mijlocaşul Răzvan Oaidă (26 de ani), care pe 10 septembrie şi-a reziliat contractul cu Rapid, a semnat o înţelegere pe doi ani cu echipa Universitatea Cluj, a anunţat, miercuri, liderul Superligii de fotbal pe site-ul său oficial.

Oaidă, care are Cupa României în palmares şi peste 180 de meciuri în Superligă, a început fotbalul la Atletico Arad, însă la vârsta de 16 ani calităţile sale au atras atenţia clubului englez Wolverhampton. A evoluat în academia clubului timp de doi ani, după care a ajuns în Italia, la juniorii celor de la Brescia.

A revenit în România, la FC Botoşani, în 2017, unde Oaidă a făcut pasul spre seniori. A debutat în prima ligă împotriva celor de la FC Viitorul Constanţa pe 25 noiembrie 2017. În total, a bifat 51 de partide pentru formaţia din nordul Moldovei în toate competiţiile, în două sezoane.

Începând cu sezonul 2019/2020, Oaidă a evoluat în tricoul echipei FCSB. În primul sezon a câştigat Cupa României, cel dintâi trofeu al carierei. Ultimul sezon la FCSB, 2022/2023, a consemnat şi debutul în grupele unei competiţii europene pentru Răzvan Oaidă, care a evoluat în Conference League. În total, a jucat pentru FCSB în 122 de partide, marcând 7 goluri şi oferind 8 pase decisive.

La începutul sezonului 2023/2024, mijlocaşul a ajuns la Rapid, acolo unde a fost o piesă de bază, fiind utilizat în 44 de meciuri (un gol şi 3 pase decisive). Pentru Rapid are şase prezenţe în acest sezon de Superligă.

Răzvan Oaidă a făcut parte lotul naţionalei U21 la Campionatul European de tineret din 2021. Mijlocaşul a evoluat împotriva Olandei (1-1) şi contra Germaniei (0-0) la acel turneu final.

În total, a adunat 29 de meciuri sub tricolor, de la U17 la U21.

AGERPRES

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Spectacol grandios şi meci de gală cu Vitesse Arnhem la sărbătoarea centenarului clubului Petrolul Ploieşti

Clubul de fotbal Petrolul Ploieşti pregăteşte un spectacol grandios pentru data de 12 octombrie dedicat centenarului clubului fanion...

Cupa Laver este „un eveniment unic şi foarte special”, a spus Alcaraz

Cupa Laver este "un eveniment unic şi foarte special", a declarat tenismanul spaniol Carlos Alcaraz, care face parte...

Anderlecht Bruxelles l-a demis pe antrenorul Brian Riemer

Anderlecht Bruxelles, cel mai titrat club din fotbalul belgian, a anunţat joi dimineaţă că a pus capăt capăt...

JO 2024: Cinci cazuri pozitive şi 39% din sportivi testaţi antidoping la Paris

Aproape 39% dintre sportivi au fost testaţi antidoping la Jocurile Olimpice de la Paris, iar până acum au...