Al-Nassr, echipa lui Cristiano Ronaldo, l-a demis pe antrenorul Luis Castro (oficial)

Data:

Al-Nassr, echipa saudită la care evoluează superstarul Cristiano Ronaldo, a anunţat marţi că l-a demis pe antrenorul portughez Luis Castro, după un început de sezon ezitant, transmite AFP.

Al-Nassr a debutat luni, în Liga Campionilor Asiei, cu un dezamăgitor 1-1 împotriva formaţiei irakiene Al-Shorta.

„Clubul Al-Nassr a decis oficial să înceteze relaţia contractuală cu antrenorul Luis Castro”, a anunţat, pe reţeaua X, gruparea din oraşul Riad. Tehnicianul pregătea din vara anului trecut echipa a cărei mare vedetă este compatriotul său Cristiano Ronaldo.

Luis Castro, în vârstă de 63 de ani, este al treilea antrenor care părăseşte echipa de la sosirea, la începutul lui 2023, a lui Ronaldo, de cinci ori câştigător al Balonului de Aur, pentru un contract a cărui valoare totală a fost estimată la 400 de milioane de euro.

Francezul Rudi Garcia a părăsit clubul în aprilie 2023, înlocuit pentru scurt timp de croatul Dinko Jelicic, înainte ca Luis Castro să fie numit în iulie 2023.

Printre formaţiile pregătite de Luis Castro a fost Şahtior Doneţk, cu care a devenit campion al Ucrainei în 2020.

O adevărată emblemă a dezvoltării spectaculoase a campionatului saudit, Ronaldo nu a reuşit să câştige liga din această ţară, singurul său trofeu de până acum fiind Cupa Campionilor Cluburilor Arabe de anul trecut.

Al-Nassr a terminat pe locul doi ultima ediţie de campionat, departe de câştigătoarea titlului, Al-Hilal. Echipa a remizat în două din cele trei meciuri disputate în noul sezon.

Monarhia petrolieră din Golf s-a remarcat, cheltuind sume enorme în ultimii doi ani pentru a atrage jucători precum Ronaldo, Neymar, Karim Benzema, Sadio Mane, Marcelo Brozovic, Joao Cancelo sau Ruben Neves.

La Gazzetta dello Sport a scris că italianul Stefano Pioli, fostul antrenor al lui AC Milan, poartă negocieri pentru preluarea conducerii tehnice a lui Al-Nassr.

AGERPRES 

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Spectacol grandios şi meci de gală cu Vitesse Arnhem la sărbătoarea centenarului clubului Petrolul Ploieşti

Clubul de fotbal Petrolul Ploieşti pregăteşte un spectacol grandios pentru data de 12 octombrie dedicat centenarului clubului fanion...

Cupa Laver este „un eveniment unic şi foarte special”, a spus Alcaraz

Cupa Laver este "un eveniment unic şi foarte special", a declarat tenismanul spaniol Carlos Alcaraz, care face parte...

Anderlecht Bruxelles l-a demis pe antrenorul Brian Riemer

Anderlecht Bruxelles, cel mai titrat club din fotbalul belgian, a anunţat joi dimineaţă că a pus capăt capăt...

JO 2024: Cinci cazuri pozitive şi 39% din sportivi testaţi antidoping la Paris

Aproape 39% dintre sportivi au fost testaţi antidoping la Jocurile Olimpice de la Paris, iar până acum au...