Programul Turului Franţei 2028, incert din cauza Jocurilor Olimpice de la Los Angeles

Data:

Turul ciclist al Franţei din 2028 ar putea avea loc în august, din cauza unui conflict de programare cu Jocurile Olimpice de la Los Angeles, scrie agenţia DPA.

Jocurile de vară din 2028 vor avea loc între 14 şi 30 iulie în metropola californiană, suprapunându-se astfel cu perioada tradiţională de desfăşurare a celebrei curse de Hexagon, în luna iulie.

„Când va avea loc Turul în 2028? Nu noi decidem asta, ci UCI (organizaţia de conducere a ciclismului – n.red). Vom vedea”, a declarat luni directorul Tour de France, Christian Prudhomme, pentru site-ul de ştiri Wielerflits.

„Dacă Turul va avea loc înainte sau după Jocurile Olimpice? Habar n-am”, a adăugat el.

O opţiune ar fi amânarea Turului Franţei 2028 până în august. Acest lucru ar însemna însă renunţarea la tradiţionala etapă din 14 iulie, de Ziua naţională a Franţei.

O altă alternativă ar fi începerea Turului pe 25 iunie şi încheierea sa pe 16 iulie, ceea ce ar duce totuşi la o suprapunere cu Jocurile de la Los Angeles.

Ambele alternative ar avea consecinţe asupra calendarului curselor. Turul Spaniei, care începe de obicei la mijlocul sau sfârşitul lunii august, ar trebui la rândul său amânat.

Un start mai devreme, în iunie, ar duce la un conflict cu Turul Elveţiei, cursa Criterium du Dauphine şi campionatele naţionale, precum şi la un decalaj mai mic faţă de Turul Italiei, care are loc în mai.

În 2020, Turul Franţei a debutat la finele lunii august, din cauza pandemiei de coronavirus.

Anul acesta, organizatorii au fost nevoiţi de asemenea să-şi schimbe planurile din cauza Jocurilor Olimpice de la Paris, Turul Franţei încheindu-se la Nisa, pe Coasta de Azur, şi nu pe Champs-Elysees, conform tradiţiei.

AGERPRES

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Spectacol grandios şi meci de gală cu Vitesse Arnhem la sărbătoarea centenarului clubului Petrolul Ploieşti

Clubul de fotbal Petrolul Ploieşti pregăteşte un spectacol grandios pentru data de 12 octombrie dedicat centenarului clubului fanion...

Cupa Laver este „un eveniment unic şi foarte special”, a spus Alcaraz

Cupa Laver este "un eveniment unic şi foarte special", a declarat tenismanul spaniol Carlos Alcaraz, care face parte...

Anderlecht Bruxelles l-a demis pe antrenorul Brian Riemer

Anderlecht Bruxelles, cel mai titrat club din fotbalul belgian, a anunţat joi dimineaţă că a pus capăt capăt...

JO 2024: Cinci cazuri pozitive şi 39% din sportivi testaţi antidoping la Paris

Aproape 39% dintre sportivi au fost testaţi antidoping la Jocurile Olimpice de la Paris, iar până acum au...