Haltere: România participă cu şapte sportivi la Campionatele Mondiale de juniori de la Leon

Data:

România va participa cu un lot format din şapte sportivi, trei la feminin şi patru la masculin, la Campionatele Mondiale de haltere juniori Under-20 care se vor desfăşura în perioada 19-27 septembrie în localitatea Leon din Spania.

Preşedintele Federaţiei Române de Haltere, Alexandru Pădure, a declarat, marţi, pentru AGERPRES, că obiectivul este o clasare pe locurile 4-6 la total, deşi susţine că nu este exclus ca unul dintre sportivii români să urce pe podium în Spania.

„La această ediţie a Mondialelor Under-20 de juniori nu ne-am asumat câştigarea unei medalii, chiar dacă sunt şanse să o obţinem. Obiectivul este o clasare pe locurile 4-6 la total. Participăm cu şapte sportivi, dintre care trei la feminin şi patru la masculin. Plecăm cu o delegaţie în care lotul masculin este puţin în superioritate din punct de vedere numeric. Însă acest lucru este încurajator pentru proiectele pe care ni le-am asumat, acelea de a creşte o generaţie, de a construi o nouă echipă la masculin. Şi suntem încrezători, pentru că într-adevăr sunt patru sportivi extrem de talentaţi. Iar fiind acum la început de ciclu olimpic există oportunitatea de a-i promova în perioada următoare la lotul olimpic. Cu siguranţă, cel mai promiţător dintre cei patru este Tiberiu Donose, multiplu medaliat pe plan continental. El are rezultate remarcabile şi, de altfel, este câştigătorul medaliei noastre la ultima ediţie a Mondialelor de juniori”, a spus Pădure.

Preşedintele FR Haltere a explicat că parcursul celor care alcătuiesc azi lotul de juniori depinde în mare măsură şi de noile categorii care urmează să fie stabilite şi aprobate în luna decembrie de Federaţia Internaţională de Haltere.

„Parcursul acestor tineri către loturile de seniori va depinde şi de noile probe olimpice care vor fi aprobate în congresul Federaţiei Internaţionale de Haltere care se va desfăşura în luna decembrie, o dată cu Mondialele de seniori. Este un aspect important pentru că, bineînţeles, Federaţia Română de Haltere îşi va concentra resursele şi va prioritiza probele olimpice în perspectiva abordării campaniei de calificare la Jocurile Olimpice de la Los Angeles 2028”, a menţionat Alexandru Pădure.

Cei şapte sportivi care vor reprezenta România la Campionatele Mondiale de juniori sunt:

Feminin: Ioana Mădălina Miron (cat. 45 kg), Estefania Venusa Georgana Dobre (cat. 55 kg), Anca Georgiana Grosu (cat. 64 kg);

Masculin: Tiberiu Ionuţ Donose (cat. 73 kg), Mihăiţă Constantin Tănăsoiu (cat. 81 kg), Nicu Alexandru Vîlcu (cat. 89 kg), Darius Ştefan Tătaru (cat. 96 kg)

La Campionatele Mondiale de juniori Under-20, care se desfăşoară în localitatea Leon din Spania în intervalul 19-27 septembrie, participă 367 de sportivi din 67 ţări de pe cinci continente.

La precedenta ediţie a CM de juniori U20 (Guadalajara 2023), România a participat cu patru sportivi, obţinând o singură medalie, argint prin Tiberiu Donose, la cat. 73 kg, la stilul smuls, cu 141 kg.

AGERPRES

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Spectacol grandios şi meci de gală cu Vitesse Arnhem la sărbătoarea centenarului clubului Petrolul Ploieşti

Clubul de fotbal Petrolul Ploieşti pregăteşte un spectacol grandios pentru data de 12 octombrie dedicat centenarului clubului fanion...

Cupa Laver este „un eveniment unic şi foarte special”, a spus Alcaraz

Cupa Laver este "un eveniment unic şi foarte special", a declarat tenismanul spaniol Carlos Alcaraz, care face parte...

Anderlecht Bruxelles l-a demis pe antrenorul Brian Riemer

Anderlecht Bruxelles, cel mai titrat club din fotbalul belgian, a anunţat joi dimineaţă că a pus capăt capăt...

JO 2024: Cinci cazuri pozitive şi 39% din sportivi testaţi antidoping la Paris

Aproape 39% dintre sportivi au fost testaţi antidoping la Jocurile Olimpice de la Paris, iar până acum au...