Americanca Jordan Chiles a făcut apel la Tribunalul Suprem Elveţian

Data:

Avocaţii gimnastei americane Jordan Chiles au depus luni un recurs la Tribunalul Suprem Federal din Elveţia pentru a contesta retragerea medaliei de bronz care i-a fost acordată iniţial la sol la Jocurile Olimpice de la Paris, informează AFP.

Chiles, în vârstă de 23 de ani, s-a clasat iniţial pe locul al treilea în concursul de la sol, datorită unei revizuiri a notei sale, care i-a permis să o depăşească pe românca Ana Bărbosu.

Echipa României a contestat decizia în faţa Tribunalului de Arbitraj Sportiv (TAS) şi a avut câştig de cauză, pe motiv că Chiles solicitase o reevaluare a scorului cu patru secunde prea târziu. Prin urmare, Comitetul internaţional Olimpic (CIO) i-a atribuit medalia de bronz Anei Bărbosu.

Avocaţii lui Jordan Chiles anunţaseră deja că vor face apel la Tribunalul Suprem Elveţian, susţinând că au dovezi video că americanca a făcut cererea la timp.

Aceştia denunţă, totodată, un „conflict grav de interese” în favoarea Anei Bărbosu, asigurând că şeful juriului care s-a ocupat de caz (Hamid Gharavi) a lucrat timp de mai mulţi ani în calitate de consilier pentru România.

„În lumina acestor deficienţe incontestabile, Chiles cere Tribunalului Suprem Federal să restabilească scorul pe care l-a obţinut în mod legitim în finala de la sol”, indică avocaţii firmei Gibson Dunn.

„Fiecare element al Jocurilor Olimpice, inclusiv procesul de arbitraj, trebuie să respecte fair play-ul’, a adăugat avocatul Maurice Suh.

Apelul lui Chiles este susţinut de Comitetul Olimpic şi Paralimpic al Statelor Unite, a spus consilierul gimnastei, care a considerat că retragerea medaliei americancei este „nedreaptă”.

„Pentru a adăuga la această suferinţă, atacurile rasiale spontane de pe reţelele de socializare sunt greşite şi extrem de dureroase. Mi-am pus inima şi sufletul în acest sport şi sunt atât de mândră să îmi reprezint cultura şi ţara”, a scris sportiva pe reţelele de socializare.

Potrivit Reuters, o decizie a tribunalului federal elveţian este aşteptată în următoarele 4-6 luni.

AGERPRES

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Spectacol grandios şi meci de gală cu Vitesse Arnhem la sărbătoarea centenarului clubului Petrolul Ploieşti

Clubul de fotbal Petrolul Ploieşti pregăteşte un spectacol grandios pentru data de 12 octombrie dedicat centenarului clubului fanion...

Cupa Laver este „un eveniment unic şi foarte special”, a spus Alcaraz

Cupa Laver este "un eveniment unic şi foarte special", a declarat tenismanul spaniol Carlos Alcaraz, care face parte...

Anderlecht Bruxelles l-a demis pe antrenorul Brian Riemer

Anderlecht Bruxelles, cel mai titrat club din fotbalul belgian, a anunţat joi dimineaţă că a pus capăt capăt...

JO 2024: Cinci cazuri pozitive şi 39% din sportivi testaţi antidoping la Paris

Aproape 39% dintre sportivi au fost testaţi antidoping la Jocurile Olimpice de la Paris, iar până acum au...