Lionel Messi, desemnat jucătorul etapei în MLS, la revenirea sa după o pauză de două luni

Data:

Starul argentinian Lionel Messi a fost a fost desemnat cel mai bun jucător al etapei a 32-a din Major League Soccer (MLS), liga profesionistă nord-americană de fotbal, după ce a reuşit o dublă pentru Inter Miami la revenirea sa pe gazon, după o pauză forţată de două luni, din cauza unei accidentări, informează EFE.

Messi, în vârstă de 37 de ani, a strălucit sâmbătă în victoria obţinută de Inter Miami, cu scorul de 3-1, în faţa formaţiei Philadelphia Union.

Căpitanul selecţionatei Argentinei a marcat primele două goluri ale echipei sale, într-un interval de doar cinci minute (26, 30), iar apoi a pasat decisiv la cel de-al treilea gol al lui Inter, reuşit de uruguayanul Luis Suarez în timpul adiţional (90+8).

Lionel Messi a primit astfel pentru a patra oară în acest sezon premiul rezervat celui mai bun jucător al etapei din MLS, după cele cucerite în rundele a 9-a, a 11-a şi a 12-a.

În total, Inter Miami a câştigat şapte astfel de premii în acest an, celelalte trei fiind obţinute de Luis Suarez în etapele a 3-a, a 5-a şi a 29-a.

După ce s-a recuperat în urma accidentării la gleznă pe care a suferit-o pe 14 iulie, în finala turneului Copa America, Messi a ajuns la un total de 14 goluri şi 14 pase decisive în actuala campanie din MLS.

Inter Miami este liderul Conferinţei de Est cu 62 de puncte şi, totodată, principala favorită la câştigarea MLS Supporters’ Shield în acest an, trofeu rezervat echipei cu cele mai multe puncte obţinute în sezonul regulat din Major League Soccer.

Celălalt titlu acordat de liga nord-americană este Cupa MLS, un trofeu care îi revine campioanei play-off-ului MLS.

Inter Miami urmează să dispute două meciuri în deplasare pe parcursul acestei săptămâni: miercuri cu Atlanta United şi sâmbătă cu New York City.

AGERPRES

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Spectacol grandios şi meci de gală cu Vitesse Arnhem la sărbătoarea centenarului clubului Petrolul Ploieşti

Clubul de fotbal Petrolul Ploieşti pregăteşte un spectacol grandios pentru data de 12 octombrie dedicat centenarului clubului fanion...

Cupa Laver este „un eveniment unic şi foarte special”, a spus Alcaraz

Cupa Laver este "un eveniment unic şi foarte special", a declarat tenismanul spaniol Carlos Alcaraz, care face parte...

Anderlecht Bruxelles l-a demis pe antrenorul Brian Riemer

Anderlecht Bruxelles, cel mai titrat club din fotbalul belgian, a anunţat joi dimineaţă că a pus capăt capăt...

JO 2024: Cinci cazuri pozitive şi 39% din sportivi testaţi antidoping la Paris

Aproape 39% dintre sportivi au fost testaţi antidoping la Jocurile Olimpice de la Paris, iar până acum au...