Încep audierile în cazul clubului Manchester City, acuzat de nereguli financiare

Data:

Mult-aşteptatele audieri în cazul clubului englez de fotbal Manchester City, pentru presupuse încălcări ale regulamentelor financiare ale Premier League, urmează să debuteze luni, informează agenţia DPA.

Campioana en titre a Angliei se confruntă cu 115 acuzaţii de încălcare a regulilor competiţiei, care datează din sezonul 2009-2010.

Se crede că gruparea din Manchester, acuzată de asemenea că nu a cooperat cu anchetatorii, s-ar putea confrunta cu o serie de pedepse, inclusiv o depunctare severă sau chiar o excludere din Premier League dacă va fi găsită vinovată.

Cazul va fi audiat de o comisie independentă într-o locaţie nedezvăluită şi ar putea dura 10 săptămână până la finalizarea sa, cu un verdict care nu va fi anunţat până în 2025.

Manchester City a fost acuzat de ligă în februarie 2023, după o lungă investigaţie asupra acuzaţiilor publicate de revista germană Der Spiegel în toamna lui 2018.

Clubul neagă orice neregulă şi a afirmat anterior că are „corp cuprinzător de dovezi irefutabile” pentru a-şi susţine poziţia.

Afacerile financiare ale „cetăţenilor” au fost supuse în mod regulat controalelor după preluarea clubului de către Abu Dhabi United Group condus de şeicul Mansour, în 2008.

În 2020, Manchester City a fost exclusă din cupele europene după ce a fost găsită vinovată de încălcarea regulilor fair play-ului financiar al UEFA, dar a contestat cu succes această hotărâre la Tribunalul de Arbitraj pentru Sport (TAS).

AGERPRES

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Spectacol grandios şi meci de gală cu Vitesse Arnhem la sărbătoarea centenarului clubului Petrolul Ploieşti

Clubul de fotbal Petrolul Ploieşti pregăteşte un spectacol grandios pentru data de 12 octombrie dedicat centenarului clubului fanion...

Cupa Laver este „un eveniment unic şi foarte special”, a spus Alcaraz

Cupa Laver este "un eveniment unic şi foarte special", a declarat tenismanul spaniol Carlos Alcaraz, care face parte...

Anderlecht Bruxelles l-a demis pe antrenorul Brian Riemer

Anderlecht Bruxelles, cel mai titrat club din fotbalul belgian, a anunţat joi dimineaţă că a pus capăt capăt...

JO 2024: Cinci cazuri pozitive şi 39% din sportivi testaţi antidoping la Paris

Aproape 39% dintre sportivi au fost testaţi antidoping la Jocurile Olimpice de la Paris, iar până acum au...