Valentin Mihăilă – Cei care au intrat de pe bancă au rezolvat meciul cu Lituania

Data:

Valentin Mihăilă, marcatorul primului gol al României în partida cu Lituania, scor 3-1, a afirmat la finalul meciului din Liga Naţiunilor la fotbal, că jucătorii de rezervă care au intrat pe teren au fost hotărâtori pentru selecţionata pregătită de Mircea Lucescu.

„Am avut momente în care am intrat în jocul lor, de luptă, care nu ne-a avantajat, dar până la urmă am reuşit să câştigăm. Eu am fost convins că vom câştiga acest meci. Cei care au intrat de pe bancă au intrat foarte bine şi au rezolvat meciul. M-am bucurat că am reuşit să marchez rapid, ăsta era şi obiectivul nostru. Ne bucurăm că asta a fost soarta meciului”, a spus Mihăilă la finalul partidei.

Referitor la starea gazonului de pe stadionul Steaua, Mihăilă a spus că ar fi preferat să joace mai degrabă pe un teren sintetic, aşa acum a fost cazul în Kosovo.

„Eu mi-aş dori foarte mult să jucăm la Craiova, pentru că e un stadion frumos şi un gazon foarte bun, chiar am şi întrebat de ce nu jucăm acolo. Nu contează pe ce stadion ne vom califica, acum a fost foarte prost gazonul. Nici nu are rost să vorbesc, preferam să joc pe sintetic în Kosovo decât să joc aici”, a mai spus Mihăilă.

Naţionala de fotbal a României a învins cu emoţii selecţionata Lituaniei, cu scorul de 3-1 (1-1), luni seara, pe Stadionul Steaua din Bucureşti, în Grupa C2 a Ligii Naţiunilor.

România debutează astfel cu dreptul în sezonul 2024/2025 al Ligii Naţiunilor, obţinând cele şase puncte dorite.

România va juca următoarele meciuri luna viitoare, pe 12 octombrie cu Cipru şi pe 15 octombrie cu Lituania, ambele în deplasare.

Liga Naţiunilor 2024/25 va avea efect direct şi asupra preliminariilor europene pentru Cupa Mondială din 2026.

Cele mai bune patru câştigătoare de grupe din Liga Naţiunilor, exceptând echipele care au încheiat pe primele două locuri în grupele din preliminarii, vor participa la meciurile de baraj pentru CM 2026, alături de toate cele 12 echipe de pe locul secund din preliminariile clasice. Astfel, vor rezulta patru play-off-uri, fiecare cu câte patru echipe, ce se vor disputa în sistem semifinale-finală, urmând a se stabili ultimele patru naţionale europene participante la Cupa Mondială din Statele Unite ale Americii, Mexic şi Canada.

AGERPRES

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Spectacol grandios şi meci de gală cu Vitesse Arnhem la sărbătoarea centenarului clubului Petrolul Ploieşti

Clubul de fotbal Petrolul Ploieşti pregăteşte un spectacol grandios pentru data de 12 octombrie dedicat centenarului clubului fanion...

Cupa Laver este „un eveniment unic şi foarte special”, a spus Alcaraz

Cupa Laver este "un eveniment unic şi foarte special", a declarat tenismanul spaniol Carlos Alcaraz, care face parte...

Anderlecht Bruxelles l-a demis pe antrenorul Brian Riemer

Anderlecht Bruxelles, cel mai titrat club din fotbalul belgian, a anunţat joi dimineaţă că a pus capăt capăt...

JO 2024: Cinci cazuri pozitive şi 39% din sportivi testaţi antidoping la Paris

Aproape 39% dintre sportivi au fost testaţi antidoping la Jocurile Olimpice de la Paris, iar până acum au...