Primoz Roglic a câştigat pentru a patra oară în cariera sa Turul Spaniei

Data:

Ciclistul sloven Primoz Roglic (Bora-hansgrohe) a încheiat învingător în ediţia 2024 a Turului Spaniei, competiţie pe care a mai câştigat-o de trei ori în cariera sa, în 2019, 2020 şi 2021, transmite presa internaţională, după ce duminică a avut loc etapa a 21-a, ultima a cursei, un contratimp de 24,6 km pe străzile Madridului.

Elveţianul Stefan Kung (Groupama-FDJ) a fost ce mai rapid în ultima etapă, obţinând primul său succes într-un mare tur, cu timpul de 26 min 28 sec, devansându-l pe Primoz Roglic, cu 31 sec, şi pe italianul Mattia Cattaneo (Soudal Quick-Step), cu 41 sec.

Roglic, în vârstă de 34 de ani, a fost urmat la general de australianul Ben O’Connor (Decathlon-AG2R), la 2 min 36 sec, şi de spaniolul Enric Mas (Movistar), la 3 min 13 sec. Ben O’Connor a fost purtătorul tricoului roşu de lider timp de treisprezece etape.

Pe locul 4 a fost ecuadorianul Richard Carapaz (EF Education – EasyPost). Francezul David Gaudu (Groupama-FDJ), care nu excelează la contratimp, a pierdut locul cinci, depăşit de danezul Mattias Skjelmose (Lidl-Trek), care a obţinut tricoul alb pentru cel mai bun tânăr ciclist.

Australianul Kaden Groves (Alpecin-Deceunick) a terminat pe primul loc în clasamentul pe puncte, în timp ce compatriotul său Jay Vine (UAE Team Emirates) a fost primul în clasamentul căţărătorilor.

Roglic a egalat recordul de victorii în La Vuelta stabilit de spaniolul Roberto Heras la începutul anilor 2000 (2000, 2003, 2004, 2005).

AGERPRES

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Betis Sevilla – Getafe 2-1, în campionatul Spaniei

Echipa Betis Sevilla a învins la limită pe teren propriu, cu scorul de 2-1, formaţia Getafe, într-o partidă...

Circuitul ungar ‘Balaton Park’, inclus în calendarul MotoGP în 2025

Circuitul "Balaton Park" din vestul Ungariei va fi inclus în calendarul MotoGP în 2025, după ce a fost...

Paulo Fonseca (AC Milan), demis în cazul unui eşec în derby-ul cu Inter Milano (presă)

Portughezul Paulo Fonseca ar urma să fie demis din postul de antrenor al echipei de fotbal AC Milan...

România se menţine pe locul 45 în clasamentul FIFA

Naţionala României se menţine pe locul 45 în clasamentul mondial al Federaţiei Internaţionale de Fotbal (FIFA) publicat joi,...