Rapid l-a transferat pe Grameni de la Farul pentru 400.000 de euro

Data:

Clubul de fotbal Rapid Bucureşti l-a transferat pe mijlocaşul Constantin Grameni de la Farul Constanţa, pentru 400.000 de euro, a anunţat, duminică, gruparea din Giuleşti pe site-ul său oficial.

În vârstă de 21 de ani, Grameni a semnat un contract valabil timp de trei ani, cu opţiune de prelungire pentru încă un sezon, constănţenii având şi procente dintr-o tranzacţie ulterioară.

Cel poreclit „Dina” a început fotbalul la Academia lui Gheorghe Hagi, evoluând la seniori doar pentru Farul Constanţa, acolo unde a fost şi căpitan de echipă.

În palmares, Grameni are un titlu de campion, cu Farul, avându-i atunci printre coechipieri pe Marian Aioani şi Andrei Borza, jucători transferaţi ulterior la Rapid.

În prima ligă, mijlocaşul central a jucat 129 de meciuri, a înscris 10 goluri şi a oferit 9 pase decisive. Cota lui de piaţă, conform transfermarkt, este de 2 milioane de euro.

Constantin Grameni este în Finlanda, cu naţionala Under-21 a României, cu care va disputa un meci foarte important pentru calificarea la Campionatul European de tineret din 2025. El are 12 selecţii la naţionala U21, reuşind să înscrie de trei ori. Grameni a fost convocat şi la naţionala mare, înainte de Campionatul European, atunci când a rămas rezervă în meciurile cu Bulgaria şi Liechtenstein.

Noul jucător al Rapidului va purta numărul 20. El a jucat 8 partide în acest sezon la Farul, fără a marca.

AGERPRES

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Betis Sevilla – Getafe 2-1, în campionatul Spaniei

Echipa Betis Sevilla a învins la limită pe teren propriu, cu scorul de 2-1, formaţia Getafe, într-o partidă...

Circuitul ungar ‘Balaton Park’, inclus în calendarul MotoGP în 2025

Circuitul "Balaton Park" din vestul Ungariei va fi inclus în calendarul MotoGP în 2025, după ce a fost...

Paulo Fonseca (AC Milan), demis în cazul unui eşec în derby-ul cu Inter Milano (presă)

Portughezul Paulo Fonseca ar urma să fie demis din postul de antrenor al echipei de fotbal AC Milan...

România se menţine pe locul 45 în clasamentul FIFA

Naţionala României se menţine pe locul 45 în clasamentul mondial al Federaţiei Internaţionale de Fotbal (FIFA) publicat joi,...