Turul Spaniei – Wout Van Aert nu a suferit nicio fractură, anunţă echipa sa

Data:

Ciclistul belgian Wout Van Aert, nevoit să se retragă din Turul Spaniei după o căzătură puternică în timpul celei de-a 16-a etape, desfăşurată marţi, nu a suferit nicio fractură, ci o accidentare profundă la genunchi, a anunţat miercuri echipa sa, Visma-Lease a Bike, informează AFP.

”Wout Van Aert nu a suferit nicio fractură în timpul căzăturii din Vuelta. Ciclistul de 29 de ani are însă o accidentare profundă la genunchi. Această leziune necesită îngrijire intensivă. Wout se va întoarce în Belgia pentru a-şi continua convalescenţa”, a precizat echipa olandeză pe reţeaua de socializare X.

Campionul belgian, câştigătorul a trei etape şi aflat în fruntea clasamentului căţărătorilor şi al clasamentului pe puncte, a căzut pe coborârea de la Collada Llomena, la km 131. Cu cotul drept şi genunchiul sângerând, Van Aert a încercat să repornescă în cursă, dar în zadar. „Simt că o să leşin”, i-a spus el mecanicului său care i-a venit în ajutor.

Wout Van Aert se afla într-o formă foarte bună în Turul Spaniei, după ce a câştigat medalia de bronz la contratimpul olimpic de la Paris, în luna iulie.

La finele lunii martie, belgianul a suferit o căzătură teribilă în timpul cursei A Travers la Flandre, în urma căreia şi-a fracturat o claviculă, sternul şi mai multe coaste, suferind şi o contuzie la un plămân. Aceste leziuni l-au constrâns să renunţe la cele două obiective majore din primăvara acestui an: Turul Flandrei şi cursa Paris-Roubaix.

Van Aert este acum incert pentru ultimele două evenimente de final de sezon, Campionatele Europene de ciclism pe şosea de la Limbourg (Belgia), programate între 11 şi 15 septembrie, şi Campionatele Mondiale de la Zurich (Elveţia), care vor avea loc în perioada 22-29 septembrie.

AGERPRES

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Petrolul Ploieşti l-a transferat pe fundaşul Yohan Roche

Fundaşul central Yohan Roche (27 ani) a semnat un contract valabil până la finalul sezonului 2025-2026 cu echipa...

Sinner, prima persoană ce s-a înscris pentru a fi printre voluntarii ce vor ajuta la organizarea JO 2026

Tenismanul italian Jannik Sinner, numărul unu mondial, este prima persoană care s-a înscris pentru a fi printre cei...

Federer l-a sfătuit pe Nadal să nu amâne prea mult decizia în privinţa retragerii

Fostul mare tenisman Roger Federer l-a sfătuit pe bunul său prieten şi fost rival Rafael Nadal să nu...

Croatul Ivan Perisic a semnat cu PSV Eindhoven

Ivan Perisic, o extremă cu 136 de selecţii pentru naţionala Croaţiei, a semnat un contract valabil până la...