Portarul spaniol Kepa, împrumutat de Chelsea la Bournemouth

Data:

Clubul englez de fotbal Bournemouth a obţinut împrumutul portarului spaniol Kepa Arrizabalaga pentru sezonul 2024-2025, provenind de la Chelsea, care l-a trimis deja la Real Madrid anul trecut, au anunţat responsabilii noii sale echipe, citaţi de AFP.

Jucătorul de 29 de ani a devenit portarul cel mai scump din istorie atunci când Chelsea a plătit clauza de cedare de 80 milioane euro la Athletic Bilbao, clubul său formator, în 2018.

La Chelsea, el a debutat ca titular, dar apoi a fost retrogradat pe banca de rezerve de senegalezul Edouard Mendy, înainte de a-şi relua locul de titular.

Kepa Arrizabalaga a disputat peste o sută de meciuri în Premier League cu clubul din Londra. În palmaresul lor comun, figurează o Ligă a Campionilor, o Cupă Mondială a cluburilor, o Supercupă a Europei şi un trofeu Europa League.

Kepa a fost împrumutat tot sezonul trecut la Real Madrid pentru a-l înlocui pe belgianul Thibaut Courtois, accidentat mai multe luni. Dar antrenorul Carlo Ancelotti l-a preferat în final pe ucraineanul Andrei Lunin în postura de nr.1.

Chelsea îşi reduce efectivul în ajunul închiderii mercato de vară din Anglia, o necesitate ţinând cont de numărul de jucători sub contract. La nivel de portari, Chelsea dispune de Robert Sanchez, Djordje Petrovic şi Filip Jorgensen.

Bournemouth, echipa de pe locul 12 în ultimul sezon, a debutat campionatul cu portarul brazilian Neto, în vârstă de 35 de ani şi purtătorul banderolei de căpitan la ultimul meci, încheiat cu o remiză (1-1) contra lui Newcastle.

În sezonul trecut, Bournemouth l-a împrumutat pe portarul român Ionuţ Radu de la Inter Milano, acesta revenind între timp la campioana en titre a Italiei, de care este legat prin contract până în vara lui 2025.

AGERPRES

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Spectacol grandios şi meci de gală cu Vitesse Arnhem la sărbătoarea centenarului clubului Petrolul Ploieşti

Clubul de fotbal Petrolul Ploieşti pregăteşte un spectacol grandios pentru data de 12 octombrie dedicat centenarului clubului fanion...

Cupa Laver este „un eveniment unic şi foarte special”, a spus Alcaraz

Cupa Laver este "un eveniment unic şi foarte special", a declarat tenismanul spaniol Carlos Alcaraz, care face parte...

Anderlecht Bruxelles l-a demis pe antrenorul Brian Riemer

Anderlecht Bruxelles, cel mai titrat club din fotbalul belgian, a anunţat joi dimineaţă că a pus capăt capăt...

JO 2024: Cinci cazuri pozitive şi 39% din sportivi testaţi antidoping la Paris

Aproape 39% dintre sportivi au fost testaţi antidoping la Jocurile Olimpice de la Paris, iar până acum au...