Directorul UNESCO subliniază ‘unitatea’ Jocurilor Paralimpice

Data:

Directorul general al UNESCO, Audrey Azoulay, a subliniat, miercuri, mesajul de unitate şi universalitate pe care îl reprezintă Jocurile Paralimpice, după ştafeta flăcării paralimpice la sediul organizaţiei din Paris, informează EFE.

„Toţi trebuie să ne schimbăm perspectiva şi să îmbrăţişăm unitatea, celebrarea şi universalitatea. Despre asta ar trebui să fie aceste Jocuri”, a spus Azoulay într-o declaraţie acordată după trecerea flăcării paralimpice în drumul său către ceremonia de deschidere din această seară.

„Sportivii ne demonstrează de ce sunt capabili, dar este sarcina întregii societăţi să schimbe perspectiva şi vrem să clarificăm că suntem pregătiţi pentru asta”, a adăugat responsabilul Organizaţiei Naţiunilor Unite pentru Educaţie, Ştiinţă şi Cultură.

„Trecerea flăcării paralimpice prin faţa sediului UNESCO a avut o simbolistică specială, pentru că suntem în inima Parisului, lângă Turnul Eiffel, dar în acelaşi timp într-un loc internaţional care reprezintă comunitatea internaţională”, a mai spus aceasta.

Ceremonia de deschidere a Jocurilor Paralimpice de la Paris va avea loc pe 28 august în Place de la Concorde, de pe celebrul bulevard Champs-Elysees.

Circa 4.400 de sportivi paralimpici şi 182 de delegaţii vor defila pe sub Arcul de Triumf, România urmând să aibă şase reprezentanţi, în dispozitivul de securitate fiind format din 15.000 de membri ai forţelor de ordine.

AGERPRES

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Spectacol grandios şi meci de gală cu Vitesse Arnhem la sărbătoarea centenarului clubului Petrolul Ploieşti

Clubul de fotbal Petrolul Ploieşti pregăteşte un spectacol grandios pentru data de 12 octombrie dedicat centenarului clubului fanion...

Cupa Laver este „un eveniment unic şi foarte special”, a spus Alcaraz

Cupa Laver este "un eveniment unic şi foarte special", a declarat tenismanul spaniol Carlos Alcaraz, care face parte...

Anderlecht Bruxelles l-a demis pe antrenorul Brian Riemer

Anderlecht Bruxelles, cel mai titrat club din fotbalul belgian, a anunţat joi dimineaţă că a pus capăt capăt...

JO 2024: Cinci cazuri pozitive şi 39% din sportivi testaţi antidoping la Paris

Aproape 39% dintre sportivi au fost testaţi antidoping la Jocurile Olimpice de la Paris, iar până acum au...