Ungaria îi va recompensa cu 70.000 de euro şi o rentă pe viaţă pe medaliaţii cu aur la Jocurile Paralimpice

Data:

Sportivii din Ungaria care vor fi medaliaţi cu aur la Jocurile Paralimpice de la Paris vor fi recompensaţi cu 70.000 de euro şi un venit lunar pe viaţă de 1.060 euro, a anunţat miercuri mass-media maghiară, citată de EFE.

Sportivii care vor cuceri medalii de argint vor primi câte 50.000 de euro, în timp ce câştigătorii bronzului vor încasa 40.000 de euro.

În plus, toţi câştigătorii, la împlinirea vârstei de 35 de ani, vor primi un venit lunar pe viaţă, indică portalul Mfor.hu.

Deşi aceste premii sunt echivalente cu jumătate din ceea ce primesc sportivii olimpici maghiari, ele sunt cu 10% mai mari decât cele acordate la Jocurile Paralimpice de la Tokyo, în 2021.

Spre deosebire de alte ţări europene, cum ar fi Spania, unde câştigarea unei medalii sau doborârea de recorduri la Jocurile Olimpice nu implică compensaţii financiare din partea Comitetului Olimpic, în Ungaria medaliaţii primesc recompense economice.

La Jocurile Paralimpice de la Paris, programate în perioada 28 august-8 septembrie, Ungaria participă cu o delegaţie compusă din 68 de sportivi, care vor concura în 68 de probe la 13 discipline sportive.

Ungaria are o tradiţie puternică în sporturi precum tenis de masă, canotaj, scrimă, înot şi atletism.

La Jocurile Paralimpice de la Tokyo, ungurii au obţinut 16 medalii: şapte de aur, cinci de argint şi patru de bronz, clasându-se pe locul 18 în ierarhia finală.

La recentele Jocuri Olimpiade de la Paris, reprezentanţii Ungariei au cucerit şase medalii de aur, şapte de argint şi şase de bronz, ocupând locul 14 între ţările participante.

AGERPRES

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Spectacol grandios şi meci de gală cu Vitesse Arnhem la sărbătoarea centenarului clubului Petrolul Ploieşti

Clubul de fotbal Petrolul Ploieşti pregăteşte un spectacol grandios pentru data de 12 octombrie dedicat centenarului clubului fanion...

Cupa Laver este „un eveniment unic şi foarte special”, a spus Alcaraz

Cupa Laver este "un eveniment unic şi foarte special", a declarat tenismanul spaniol Carlos Alcaraz, care face parte...

Anderlecht Bruxelles l-a demis pe antrenorul Brian Riemer

Anderlecht Bruxelles, cel mai titrat club din fotbalul belgian, a anunţat joi dimineaţă că a pus capăt capăt...

JO 2024: Cinci cazuri pozitive şi 39% din sportivi testaţi antidoping la Paris

Aproape 39% dintre sportivi au fost testaţi antidoping la Jocurile Olimpice de la Paris, iar până acum au...