Cristiano Ronaldo va primi o ”distincţie specială” la tragerea la sorţi a fazei principale a Ligii Campionilor

Data:

Portughezul Cristiano Ronaldo va primi joi o „distincţie specială” cu ocazia tragerii la sorţi pentru Liga Campionilor, competiţie în care deţine recordul de goluri, a anunţat marţi Uniunea Europeană de Fotbal (UEFA), scrie AFP.

Cu 140 de goluri marcate în 183 de meciuri în cea mai prestigioasă competiţie europeană, atacantul în vârstă de 39 de ani are 11 goluri mai mult decât marele său rival, argentinianul Lionel Messi, şi 46 de goluri mai mult decât polonezul Robert Lewandowski.

De cinci ori câştigător al Ligii Campionilor, o dată cu Manchester United (2008) şi de patru ori cu Real Madrid (2014, 2016, 2017, 2018), Cristiano Ronaldo joacă din ianuarie 2023 la echipa saudită Al-Nassr.

Ronaldo „deţine de asemenea recordul pentru cea mai lungă serie de goluri” în Liga Campionilor, „înscriind în unsprezece meciuri consecutive, între iunie 2017 până şi aprilie 2018”, precizează UEFA. De cinci ori laureat al
Balonului de Aur, el a marcat de 17 ori în Liga Campionilor în stagiunea 2013-1014 cu Real Madrid, recordul său într-un sezon.

„Excelenţa sa constantă la cel mai înalt nivel este o mărturie pentru căutarea sa neobosită a unor trofee colective şi individuale. De mai bine de două decenii, el nu a încetat să evolueze şi să-şi îmbunătăţească jocul”, a declarat preşedintele UEFA, Aleksander Ceferin.

Tragerea la sorţi pentru Liga Campionilor, care va avea loc joi la Monaco, va inaugura noua formulă a competiţiei, cu o trecere de la 32 la 36 de echipe şi înlocuirea fazei grupelor cu un „mini-campionat” în care fiecare club va întâlni opt adversari diferiţi.

AGERPRES

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Spectacol grandios şi meci de gală cu Vitesse Arnhem la sărbătoarea centenarului clubului Petrolul Ploieşti

Clubul de fotbal Petrolul Ploieşti pregăteşte un spectacol grandios pentru data de 12 octombrie dedicat centenarului clubului fanion...

Cupa Laver este „un eveniment unic şi foarte special”, a spus Alcaraz

Cupa Laver este "un eveniment unic şi foarte special", a declarat tenismanul spaniol Carlos Alcaraz, care face parte...

Anderlecht Bruxelles l-a demis pe antrenorul Brian Riemer

Anderlecht Bruxelles, cel mai titrat club din fotbalul belgian, a anunţat joi dimineaţă că a pus capăt capăt...

JO 2024: Cinci cazuri pozitive şi 39% din sportivi testaţi antidoping la Paris

Aproape 39% dintre sportivi au fost testaţi antidoping la Jocurile Olimpice de la Paris, iar până acum au...