Corvinul Hunedoara consideră injustă respingerea cererii privind dreptul de promovare în Superligă

Data:

Echipa de fotbal de ligă secundă Corvinul Hunedoara consideră injustă decizia de respingere a cererii de schimbare a formei juridice a clubului, care i-ar fi permis să lupte pentru promovarea în Superliga României în sezonul următor.

„Nedreptate: Corvinului i-a fost refuzat dreptul de a promova în Liga I! Comitetul Executiv al Federaţiei Române de Fotbal a respins, astăzi, solicitarea CS Corvinul 1921 Hunedoara de a se transforma din ‘club de drept public’ în ‘club de drept privat’ (pentru a avea astfel posibilitatea de a promova în Liga I, cu respectarea legislaţiei sportive). Hotărârea a fost luată în urma contestaţiilor depuse la Comisia de Disciplină şi Etică a FRF de către mai multe cluburi din Liga a II-a (FC U Craiova, FK Csikszereda, FC Voluntari, FC Argeş). Decizia vine după ce, iniţial, pe 16 august, Comisia Juridică din cadrul FRF a aprobat solicitarea noastră, documentele fiind întocmite cu respectarea legislaţiei în vigoare şi depuse în termen. După ce Corvinul Hunedoara a câştigat Cupa României, în 15 mai 2024, apoi a reprezentat onorabil România în competiţiile europene, trebuie să ne supunem unei decizii pe care o considerăm total nedreaptă, o decizie/situaţie fără precedent în istoria ultimelor decenii ale fotbalului profesionist din ţara noastră”, se arată într-un comunicat publicat pe pagina de Facebook a echipei Corvinul Hunedoara.

Reprezentanţii echipei hunedorene au făcut precizarea că decizia a survenit în urma opoziţiei manifestate de către formaţiile FC U Craiova, FK Csikszereda, FC Voluntari şi FC Argeş şi a mulţumit Federaţiei Române de Fotbal pentru suportul oferit.

„Reamintim că administraţia locală şi conducerea administrativă a CS Corvinul Hunedoara au reuşit să facă toate demersurile necesare pentru obţinerea dreptului de promovare, documentele fiind întocmite legal, corect şi depuse în termen, însă opoziţia manifestată de cluburile FC U Craiova, FK Csikszereda, FC Voluntari şi FC Argeş a făcut să se ajungă la o decizie injustă faţă de clubul nostru, faţă de suporterii noştri şi faţă de ideea de întrecere fotbalistică în sine. Mulţumim sincer conducerii executive a FRF pentru sprijinul acordat în vara acestui an atât în ce priveşte participarea în competiţiile europene cât şi în ce priveşte parcurgerea etapelor procedurale în demersul nostru de a obţine dreptul de promovare. Din păcate, contestaţiile depuse de cluburi au determinat Comitetul Executiv să refuze clubului nostru posibilitatea de a participa cu drept de promovare în sezonul 2024 – 2025 al Ligii secunde”, precizează sursa citată.

Obiectivul echipei Corvinul Hunedoara în actuala ediţie a Ligii a II-a va fi câştigarea Cupei României şi clasarea pe un loc care să-i permită participarea în play-off, chiar dacă nu are drept de promovare: „Vom continua să jucăm fiecare meci pentru suporteri, pentru oraş, pentru frumuseţea acestui sport şi vom încerca să ne ridicăm la înălţimea aşteptărilor. Ne dorim să câştigăm din nou Cupa României dar şi să ne clasăm în play-off-ul Ligii a II-a. Rămânem ‘un oraş, o echipă, o comunitate’!”.

Federaţia Română de Fotbal a anunţat, joi, că membrii Comitetului Executiv au respins cererea clubului Corvinul Hunedoara de schimbare a formei juridice, care i-ar fi permis promovarea în Superliga României.

Agenţia Naţională pentru Sport a emis la jumătatea lunii iulie Certificatul de identitate sportivă pentru „Asociaţia Club Sportiv FC Corvinul Hunedoara 1921”, o structură sportivă de drept privat ale cărei baze au fost puse de Primăria Hunedoara în parteneriat cu Consiliul Judeţean Hunedoara.

Din postura de club de drept public, Corvinul Hunedoara a obţinut licenţa UEFA, ceea ce i-a permis să evolueze în competiţiile europene, dar nu îi permite să promoveze în Liga I, din cauza unei prevederi a Legii Sportului emisă în 1998.

AGERPRES

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Spectacol grandios şi meci de gală cu Vitesse Arnhem la sărbătoarea centenarului clubului Petrolul Ploieşti

Clubul de fotbal Petrolul Ploieşti pregăteşte un spectacol grandios pentru data de 12 octombrie dedicat centenarului clubului fanion...

Cupa Laver este „un eveniment unic şi foarte special”, a spus Alcaraz

Cupa Laver este "un eveniment unic şi foarte special", a declarat tenismanul spaniol Carlos Alcaraz, care face parte...

Anderlecht Bruxelles l-a demis pe antrenorul Brian Riemer

Anderlecht Bruxelles, cel mai titrat club din fotbalul belgian, a anunţat joi dimineaţă că a pus capăt capăt...

JO 2024: Cinci cazuri pozitive şi 39% din sportivi testaţi antidoping la Paris

Aproape 39% dintre sportivi au fost testaţi antidoping la Jocurile Olimpice de la Paris, iar până acum au...