Atletico Madrid a finalizat transferul lui Conor Gallagher de la Chelsea

Data:

Clubul spaniol de fotbal Atletico Madrid a anunţat miercuri finalizarea transferului mijlocaşului englez Conor Gallagher (Chelsea), care a semnat un contract pe cinci sezoane cu gruparea iberică, până în iunie 2029, scrie EFE.

Suma de transfer este estimată la 42 de milioane de euro de presa iberică. Venirea lui Gallagher va facilita plecarea în sens invers a atacantului portughez Joao Felix, care a jucat la Chelsea sub formă de împrumut în 2023.

Atletico, la care se află şi portarul român Horaţiu Moldovan, s-a întărit cu patru jucători în acest mercato de vară: fundaşul central Robin Le Normand, atacanţii Alexander Soerloth, Julian Alvarez şi mijlocaşul Conor Gallagher.

Internaţionalul englez a mai fost la Madrid acum două săptămâni pentru finalizarea transferului, dar ruperea negocierilor pentru mutarea în sens invers a lui Samu Omorodion l-a forţat să revină la Londra fără a finaliza tranzacţia.

Gallagher, 24 ani, care a petrecut 18 ani pe Stamford Bridge, a jucat în cinci meciuri pentru Anglia la EURO 2024, dar venirea noului antrenor Enzo Maresco, un adept al jocului de menţinere a posesiei mingii, urma să-i diminueze minutele de joc.

Internaţionalul englez mai avea un an de contract, iar Chelsea a preferat să-l vândă în străinătate, decât la vreo rivală din Premier League.

În ultimele două sezoane în tricoul echipei Chelsea, Gallagher a disputat 95 de meciuri în toate competiţiile şi a marcat zece goluri. La naţionala Albionului el a strâns 18 meciuri începând cu 2021.

AGERPRES

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Spectacol grandios şi meci de gală cu Vitesse Arnhem la sărbătoarea centenarului clubului Petrolul Ploieşti

Clubul de fotbal Petrolul Ploieşti pregăteşte un spectacol grandios pentru data de 12 octombrie dedicat centenarului clubului fanion...

Cupa Laver este „un eveniment unic şi foarte special”, a spus Alcaraz

Cupa Laver este "un eveniment unic şi foarte special", a declarat tenismanul spaniol Carlos Alcaraz, care face parte...

Anderlecht Bruxelles l-a demis pe antrenorul Brian Riemer

Anderlecht Bruxelles, cel mai titrat club din fotbalul belgian, a anunţat joi dimineaţă că a pus capăt capăt...

JO 2024: Cinci cazuri pozitive şi 39% din sportivi testaţi antidoping la Paris

Aproape 39% dintre sportivi au fost testaţi antidoping la Jocurile Olimpice de la Paris, iar până acum au...