Belgia: Numărul fanilor ce au primit interdicţie pe stadion a crescut de cinci ori în ultimii doi ani

Data:

Numărul fanilor care au primit interdicţie pe stadion la meciurile din Pro League, prima divizie a campionatului de fotbal al Belgiei, a crescut de cinci ori în ultimii doi ani, ajungând la circa 200 de persoane, scrie marţi ziarul Het Laatste Nieuws, citat de site-ul radioteleviziunii RTBF.

În sezonul 2021-2022 şi în anii precedenţi, cluburile belgiene de primă divizie pronunţau măsuri de interdicţie pe stadion pentru aproximativ patruzeci de suporteri huligani. În ultimii ani, tendinţa s-a accelerat, potrivit cotidianului flamand.

În sezonul 2022-2023 au existat 174 de interdicţii pe stadion, iar în sezonul trecut 200. Deocamdată nu există cifre pentru acest sezon, dar ar trebui să fie similare. În urmă cu doi ani, a fost pus în aplicare un plan de securitate pentru a facilita cluburilor să emită astfel de interdicţii, în termen de 25 de zile, pentru suporterii care au un comportament deplasat.

Anterior, trebuia aşteptată o decizie a instanţelor de judecată sau a Serviciului public federal (SPF), care putea veni după aproape şase luni.

Pro League se gândeşte să permită firmelor specializate să monitorizeze respectarea interdicţiilor prin intermediul camerelor. Astfel de verificări se dovedesc a fi greu de efectuat, deoarece poliţia nu dispune de mijloace în acest domeniu.

AGERPRES

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Clubul Universitatea Cluj l-a transferat pe atacantul armean Artur Miranyan

Clubul de fotbal Universitatea Cluj a anunţat, vineri, pe site-ul său oficial, transferul atacantului Artur Miranyan (28 de...

Internaţionalul englez Trent Alexander-Arnold vrea să cumpere clubul FC Nantes

Internaţionalul englez Trent Alexander-Arnold, fundaşul şi căpitanul echipei FC Liverpool, doreşte să cumpere clubul francez de fotbal FC...

Flamengo, învinsă pe teren propriu în Copa Libertadores

Echipa braziliană Flamengo Rio de Janeiro a fost învinsă la limită pe teren propriu de formaţia uruguayană Penarol...

Victorie în deplasare pentru Athletic Bilbao în campionatul Spaniei

Echipa Athletic Bilbao a învins în deplasare, cu scorul de 2-0, formaţia Leganes, într-o partidă contând pentru etapa...