Jocurile Paralimpice de la Paris: forţele de securitate mobilizate

Data:

Până la 25.000 de poliţişti şi jandarmi mobilizaţi, 10.000 de agenţi de securitate privaţi, nicio ameninţare precizată: ministrul francez de Interne, Gerald Darmanin, a detaliat marţi dispozitivul de securitate instalat pentru Jocurile Paralimpice de la Paris, informează AFP.

În timpul acestor Jocuri, „vârful va fi de 25.000 de membri ai forţelor de ordine” în regiunea Parisului şi la Chateauroux (unde vor avea loc probele de tir), a detaliat ministrul într-o conferinţă de presă.

În ceea ce priveşte riscurile care ar putea afecta Jocurile Paralimpice, organizate în perioada 28 august – 8 septembrie, „nu avem nicio ameninţare precizată şi suntem extrem de atenţi”, a asigurat Darmanin.

Securitatea delegaţiilor sensibile, inclusiv a Israelului, „va fi asigurată în acelaşi mod ca la Jocurile Olimpice”, a indicat el, cu un total de 27 de sportivi, doi arbitri şi preşedintele comitetului paralimpic care vor fi „protejaţi în orice moment”.

Ştafeta torţei, care va începe în Franţa pe 25 august, va cuprinde 12 procesiuni şi va străbate 33 de departamente franceze, a continuat ministrul.

Tony Estanguet, preşedintele comitetului de organizare a Jocurilor de la Paris, a salutat decizia de a menţine „nivelul de mobilizare pentru a asigura securitatea începând cu ştafeta torţei Jocurilor Paralimpice”.

Ceremonia de deschidere a Jocurilor Paralimpice va avea loc pe 28 august în Place de la Concorde, în inima Parisului, tot sub conducerea directorului artistic francez Thomas Jolly. Suedezul Alexander Ekman a fost ales pentru coregrafie, înconjurat de 150 de dansatori, dintre care aproximativ douăzeci cu dizabilităţi.

Aproximativ 15.000 de membri ai forţelor de ordine vor fi implicaţi în ceremonia de deschidere, cu un total de „35.000 de spectatori în tribunele din Place de la Concorde – dintre care aproape 5.000 de sportivi şi 170 de delegaţii olimpice – şi 15.000 de locuri deschise publicului în partea de jos a Champs-Elysees”, conform lui Gérald Darmanin.

Aceste Jocuri Paralimpice au loc în contextul începerii anului şcolar şi al reluării vieţii politice în Franţa, care aşteaptă formarea unui nou guvern.

Dacă la Paris, transportul în comun, în special metroul – vechi şi puţin accesibil -, rămâne problematic în ce priveşte primirea persoanelor cu dizabilităţi, ministrul demisionar al Sportului, Amelie Oudea-Castera, a asigurat că ‘mai mult de 65 de staţii sunt accesibile”.

Ea a subliniat că acestea vor fi „primele Jocuri Paralimpice de vară din istoria noastră”. La aceste jocuri sunt aşteptaţi „4 milioane de spectatori, dintre care 10% străini”.

AGERPRES

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Spectacol grandios şi meci de gală cu Vitesse Arnhem la sărbătoarea centenarului clubului Petrolul Ploieşti

Clubul de fotbal Petrolul Ploieşti pregăteşte un spectacol grandios pentru data de 12 octombrie dedicat centenarului clubului fanion...

Cupa Laver este „un eveniment unic şi foarte special”, a spus Alcaraz

Cupa Laver este "un eveniment unic şi foarte special", a declarat tenismanul spaniol Carlos Alcaraz, care face parte...

Anderlecht Bruxelles l-a demis pe antrenorul Brian Riemer

Anderlecht Bruxelles, cel mai titrat club din fotbalul belgian, a anunţat joi dimineaţă că a pus capăt capăt...

JO 2024: Cinci cazuri pozitive şi 39% din sportivi testaţi antidoping la Paris

Aproape 39% dintre sportivi au fost testaţi antidoping la Jocurile Olimpice de la Paris, iar până acum au...