Thierry Henry nu mai este selecţionerul naţionalei de tineret a Franţei

Data:

Thierry Henry a decis să renunţe la postul de selecţioner al naţionalei de tineret a Franţei după ce a ajuns în finala Jocurilor Olimpice de la Paris, a anunţat luni Federaţia franceză de fotbal (FFF), citată de AFP.

Thierry Henry, în vârstă de 47 de ani, campion mondial în 1998, care a fost numit vara trecută şi era sub contract până în iunie 2025, a luat această decizie „din motive personale”, a indicat FFF.

Deşi nu a putut conta pe numeroşi jucători susceptibili să fie convocaţi în echipa sa, cluburile lor refuzând să-i elibereze deoarece Jocurile Olimpice nu fac parte din calendarul FIFA, Henry a avut o campanie de succes, reuşind calificarea în finala competiţiei, o premieră pentru Franţa după medalia de aur obţinută în 1984.

„Ţin să mulţumesc FFF şi preşedintelui Philippe Diallo, care mi-au oferit această oportunitate incredibilă. Obţinerea medaliei de argint la Jocurile Olimpice pentru ţara mea va rămâne una dintre cele mai mari mândrii din viaţa mea. Sunt incredibil de recunoscător federaţiei, jucătorilor, staffului şi suporterilor care mi-au permis să trăiesc o experienţă magică”, a declarat Henry într-un comunicat al FFF.

La rândul său, Philippe Diallo, i-a „mulţumit lui Thierry Henry pentru toată munca pe care a depus-o la cârma naţionalelor de tineret şi olimpice”.

„Regretăm evident această decizie pentru că Thierry Henry a reuşit să atingă obiectivele care i-au fost fixate, cucerind o medalie de argint la Jocurile Olimpice de la Paris, la 40 de ani după medalia olimpică de la Los Angeles. După ce l-am urmărit pe tot parcursul acestei campanii, am putut să descopăr profesionismul său desăvârşit, rigoarea şi dragostea sa pentru tricoul albastru”, a adăugat Diallo.

FFF va trebui acum să găsească rapid un înlocuitor pentru Henry în fruntea naţionalei de tineret, care va juca în septembrie două meciuri în preliminariile EURO 2025, împotriva Sloveniei şi Bosniei.

AGERPRES

Distribuie:

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Spectacol grandios şi meci de gală cu Vitesse Arnhem la sărbătoarea centenarului clubului Petrolul Ploieşti

Clubul de fotbal Petrolul Ploieşti pregăteşte un spectacol grandios pentru data de 12 octombrie dedicat centenarului clubului fanion...

Cupa Laver este „un eveniment unic şi foarte special”, a spus Alcaraz

Cupa Laver este "un eveniment unic şi foarte special", a declarat tenismanul spaniol Carlos Alcaraz, care face parte...

Anderlecht Bruxelles l-a demis pe antrenorul Brian Riemer

Anderlecht Bruxelles, cel mai titrat club din fotbalul belgian, a anunţat joi dimineaţă că a pus capăt capăt...

JO 2024: Cinci cazuri pozitive şi 39% din sportivi testaţi antidoping la Paris

Aproape 39% dintre sportivi au fost testaţi antidoping la Jocurile Olimpice de la Paris, iar până acum au...