Fosta jucătoare spaniolă Garbine Muguruza, noua ambasadoare a turneului de la Monterrey (WTA)

Data:

Fosta jucătoare spaniolă de tenis Garbine Muguruza, câştigătoare a două titluri de Mare Şlem, a fost desemnată ambasadoare a turneului de la Monterrey, au anunţat, marţi, organizatorii turneului mexican de categoria WTA 500, într-un comunicat dat publicităţii, citat de EFE.

În noul ei rol, fostul lider mondial din 2017 va avea activităţi în cadrul turneului, care se va disputa în perioada 17-24 august la Monterrey, capitala statului Nuevo Leon, din nordul Mexicului.

Muguruza, care s-a retras din tenisul profesionist anul acesta, a avut o carieră încununată cu 10 trofee, între care Roland Garros în 2016 şi Wimbledon în 2017, cele mai mari titluri ale sale.

După retragere, jucătoarea născută în Venezuela, din tată spaniol, a fost numită director al Turneului Campioanelor (WTA Finals), care închide sezonul competiţional în circuitul feminin,, care se dispută între primele opt jucătoare din clasamentul mondial şi pe care Muguruza l-a câştigat în 2021, devenind prima jucătoare din Spania care reuşeşte acest lucru.

Muguruza a câştigat de două ori turneul de la Monterrey (2018 şi 2019), care de anul acesta a urcat la categoria 500, după ce mai mulţi ani a fost de categoria 250.

Italianca Jasmine Paolini, finalista de anul acesta de la Roland Garros şi Wimbledon, americanca Danielle Collins şi croata Donna Vekic, vicecampioană olimpică la Paris, sunt principalele atracţii ale ediţiei de anul acesta.

AGERPRES

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Mijlocaşul Christian Eriksen nu s-a gândit niciodată să plece de la Manchester United

Fotbalistul danez Christian Eriksen a declarat joi că nu s-a gândit niciodată să plece de la Manchester United,...

Piaţa în care se află stadionul lui Bayern Munchen va purta numele lui Franz Beckenbauer

Piaţa în care se află stadionul lui Bayern Munchen, Allianz Arena, va purta numele lui Franz Beckenbauer, pentru...

Mads Pedersen a câştigat etapa a doua a Turului Luxemburgului

Ciclistul danez Mads Pedersen (Lidl-Trek) a câştigat joi etapa a doua a Turului Luxemburgului, în faţa olandezului Mathieu...

CSM CSU Oradea, eliminată dramatic din Liga Campionilor

CSM CSU Oradea a fost învinsă dramatic de echipa greacă PAOK Mateco Salonic, cu scorul de 81-80 (19-24,...