Canotaj: Maria Lehaci – Pentru unii dintre noi a fost primul titlu, sperăm că nu şi ultimul

Data:

Sportiva Maria Lehaci a declarat, joi, la evenimentul Seara canotajului, că ea şi unii dintre colegii săi la Paris au cucerit primul titlu olimpic din carieră, dar speră ca acesta să nu fie şi ultimul.

„Mulţumesc lui Dumnezeu că am ajuns să trăim această zi pentru că pentru unii dintre noi a fost primul titlu olimpic, să sperăm că nu va fi şi ultimul. Acum ne bucurăm de această reuşită şi ne dorim să se repete peste patru ani la Los Angeles”, a menţionat canotoarea.

„Viaţa mea nu s-a schimbat absolut deloc după ce am câştigat această medalie, sunt aceeaşi Maria de dinainte. Poate sunt puţin mai fericită. Mai împlinită de fapt, pentru că fericită eram şi înainte”, a adăugat Maria Lehaci (fostă Tivodariu, n. red.), câştigătoare a medaliei de aur cu barca de 8+1 a României.

Canotajul românesc a obţinut cinci medalii la JO 2024, două de aur şi trei de argint, încheind pe locul 3 în clasamentul pe naţiuni la Paris, după Marea Britanie şi Olanda.

România are acum opt medalii la JO 2024, trei de aur, patru de argint şi una de bronz. Aur au câştigat înotătorul David Popovici la 200 metri liber, canotorii Andrei Cornea şi Marian Enache la dublu vâsle masculin şi echipajul feminin de opt plus unu (Maria Magdalena Rusu, Roxana Anghel, Ancuţa Bodnar, Maria Lehaci, Adriana Adam, Amalia Bereş, Ioana Vrînceanu, Simona Radiş, Victoria Ştefania Petreanu), argintul a fost obţinut de Ancuţa Bodnar şi Simona Radiş la dublu vâsle feminin, Ioana Vrînceanu şi Roxana Anghel la dublu rame feminin, Gianina van Groningen şi Ionela Cozmiuc la dublu vâsle feminin – categorie uşoară, precum şi de halterofila Mihaela Cambei la cat. 49 kg, iar bronzul a fost cucerit de David Popovici la 100 metri liber.

AGERPRES

Distribuie:

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Iga Swiatek s-a retras de la Openul Chinei din motive personale

Jucătoarea poloneză de tenis Iga Swiatek, numărul unu mondial, a anunţat vineri că s-a retras din motive personale...

Elias Charalambous (FCSB) – Trebuie să începem să câştigăm punctele necesare pentru play-off

Antrenorul echipei FCSB, Elias Charalambous, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă prilejuită de partida cu Petrolul Ploieşti,...

F1: Charles Leclerc, cel mai rapid în prima sesiune de antrenamente libere din Singapore

Pilotul monegasc Charles Leclerc (Ferrari) a dominat prima sesiune de antrenamente libere din cadrul Marelui Premiu de Formula...

Fanii echipei AS Roma pregătesc un protest împotriva demiterii antrenorului Daniele De Rossi

Suporterii echipei italiene de fotbal AS Roma au anunţat că vor organiza un protest împotriva deciziei de concediere...