JO 2024: Un oficial al CIO a denunţat o hărţuire cibernetică

Data:

Un înalt oficial al Comitetului Olimpic Internaţional (CIO) a depus o plângere pentru hărţuire cibernetică legată de controversa asupra sexului pugilistei algeriene Imane Khelif, demers care a declanşat o anchetă, au declarat miercuri o sursă din poliţie şi procuratura Parisului, scrie AFP.

Kirsty Burrows, o britanică din executivul CIO, a înaintat o plângere, duminică, pentru ”mesaje de ură primite în urma conferinţei de presă susţinute ca parte a îndatoririlor sale în apărarea lui Imane Khelif, o pugilistă algeriană vizată de un val de ură transfobă online”, a declarat procuratura pariziană.

Aceeaşi sursă a precizat că Centrul Naţional de Luptă împotriva Urii Online (PNLH) al Parchetului din Paris a încredinţat luni o anchetă Brigăzii pentru Reprimarea Delicvenţei Faţă de Persoană (BRDP) cu privire la infracţiunile de ameninţare cu moartea, provocarea publică de a aduce prejudicii persoanelor şi hărţuirea cibernetică.

Potrivit sursei din poliţie, Burrows a denunţat în plângerea sa ”mai multe mesaje de ameninţări şi insulte” primite ”prin reţelele de socializare X (fostă Twitter) şi Facebook”.

La 1 august, în timpul unei conferinţe de presă a CIO, Burrows şi-a detaliat atribuţiile în fruntea unei unităţi CIO pentru practicarea în siguranţă a sportului.

”Când vorbim despre sport sigur, vorbim despre un mediu sportiv sigur, fizic şi psihologic”, a spus ea, salutând ”cel mai cuprinzător program” în acest domeniu pe care l-ar fi dezvoltat Jocurile Olimpice de la Paris. Această declaraţie postată pe canalele de informare ale CIO a stârnit critici considerabile.

Conform acestora, prin autorizarea pugilistei algeriene Imane Khelif să participe la turneul feminin de box, unde a ajuns până în finala categoriei 66 kg, CIO nu a protejat sănătatea adversarei din primul tur, italianca Angela Carini, care a abandonat din primele secunde ale luptei lor.

Pentru CIO, pe de altă parte, eligibilitatea algerienei nu poate fi contestată.

AGERPRES

Distribuie:

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Spectacol grandios şi meci de gală cu Vitesse Arnhem la sărbătoarea centenarului clubului Petrolul Ploieşti

Clubul de fotbal Petrolul Ploieşti pregăteşte un spectacol grandios pentru data de 12 octombrie dedicat centenarului clubului fanion...

Cupa Laver este „un eveniment unic şi foarte special”, a spus Alcaraz

Cupa Laver este "un eveniment unic şi foarte special", a declarat tenismanul spaniol Carlos Alcaraz, care face parte...

Anderlecht Bruxelles l-a demis pe antrenorul Brian Riemer

Anderlecht Bruxelles, cel mai titrat club din fotbalul belgian, a anunţat joi dimineaţă că a pus capăt capăt...

JO 2024: Cinci cazuri pozitive şi 39% din sportivi testaţi antidoping la Paris

Aproape 39% dintre sportivi au fost testaţi antidoping la Jocurile Olimpice de la Paris, iar până acum au...